Svenska låtskrivare bäst i världen

Nu har de gjort det igen! De svenska låtskrivarna producerar hit efter hit och senast ut på topplistan är ingen mindre än ”Love me like you do” framförd av Ellie Goulding.

Återigen är det Max Martin som är en av de som ligger bakom texten, även Tove Lo och Ilya har varit med för att skriva detta mästerverk. Att svenskar ofta legat bakom topplistetitlar är det ingen tveka om. Max Martin har tidigare producerat låtar åt Taylor Swift, Katy Perry, Britney Spears och Maroon 5. Än längre bak i tiden skrev han även låtar till gudomliga pojkband som Backstreet Boys och ’N sync. De enda som ligger före Martin Sandberg (som är hans riktiga namn) i att producera flest topplistesinglar är Paul McCartney och John Lennon.

Och kreativiteten verkar hög även hos fler svenskar. Tove Lo, Ilya, Shellback och Rami Yacoub är bara några få av de som alla har ett finger med i spelet när det gäller topplistsinglar. Och fler lär det bli, Max Martin tillsammans med Shellback för fram ”Wolf cousins” en grupp unga låtskrivare som sitter i en källarlokal på Roslagsgatan och producerar kommande hitsinglar. Kollar man igenom topplistan på bland annat Spotify så tar det inte lång tid att inse att svenska låtskrivare är inblandade i majoriteten av låtar som spelas för fullt nu. Riktigt kul för Sverige som än idag är världsledande när det gäller att producera riktigt bra musik!

 Svenska låtskrivare

 

 

Karin Engström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s