Matmaffian mumsar: Vapiano

Är slutprovet äntligen klart? Gymnasiearbetet inlämnat? Ja då är det dags att fira. Skolans matsal känns då kanske lite si-och-så, vid dessa speciella tillfällen. För att ge skollunchen det där lite extra vardagslyxiga kan man då söka sig bortom skolan väggar och därför har Cumulus nu mumsat lite på Vapiano. Prepare for foodgasm.

DSC_3011-2 DSC_3012-3

Första intryck: 5/5

5

Vid 11-tiden möttes vi av en stor och folktom lokal. Gästerna utgörs främst av par med små barn. Tjejen vid kassan hälsar oss glatt välkomna samt ger oss våra betalkort (vilka man faktisk måste betala 750kr för om man tappar bort??!). Med så få människor i lokalen kunde vi välja vilket bort vi vill. Till slut väljer vi ett bord vid fönstret där solljuset värmer våra ryggar.
Personal: 5/5

5

Något som är speciellt med Vapiano är att kockarna tillagar maten precis framför näsan på en. Med betalkort i högsta hugg går beställning och tillagning otroligt smidigt. Vi båda möttes av riktigt trevlig personal som tillagade maten precis så som vi ville ha den. De var snabba med att uppfatta vad vi ville ha samt gav även deras egna rekommendationer.
Utseende: 4.5/5

4,5

Resturangens utseende förmedlar en modern känsla, det känns fräscht och nytänkande, vilket även syns i hur resturangen är uppbyggd. Man står i kö till den platsen som maten lagas, vilket även är lite opraktisk om man ensam i ett sällskap väljer t.ex. pizza och alla andra pasta. Detta främjar kanske inte mysstämning men det ökar coolhetsfaktorn avsevärt.
Maten: 5/5

5

På Vapiano kan man välja och vraka bland många goda rätter. Köket är främst italiensk och resturangen erbjuder pasta, pizza och sallad. Vi tog oss an ”Pesto con spinachi”, en pizza utan tomatsås som ersatts av pesto vilken var himmelskt god, samt ”Al funghi selvatici”, en pasta med drömgod svampsås och oxfilé. Med en lyxig och professionell toutch samkar maten helt enkelt väldigt gott. Som lyxmat – fast inom en studentbudjet (eller ja, överkomligt). Något som däremot inte är pengavärt är läskköp samt annat onödigt då en liten Cola kostar ca 30 kr.

Allt som allt var restaurangbesöket till Vapiano till belåtenhet. Maten som serverades var enormt god, servicen var bra och med solen i ryggen lyckades vi njuta bort en två timmars lunchrast som om den vore ingenting.

Allt som allt: 5/5

5

 

Och så till lite fler matporrbilder..

DSC_3016-4 DSC_3028-5 DSC_3000-1DSC_3031-6

Text Alexandra Ulander, foto Anna Söderberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s