Hellström är större än Springsteen

hällström1

”Håkan Hellström är större än Bruce Springsteen”, dessa ord fick mig att se rött. Hur i satans rike kan folk uttrycka sig såhär? Visst, det var flera år sedan Brucan hade sin storhetstid men snälla svenska folket, Hellström kommer aldrig vara större än legenden Bruce. Det spelar faktiskt ingen roll hur många texter Håkan kopierar och översätter till svenska, han kommer aldrig vara något i den riktiga musikvärlden.

Det var på Ullevi i somras denna musik-herpes utspelade sig. Tydligen lockade han till sig 69000 stycken döva som kom dit för att titta på honom. Vilket är mycket underligt. Det är också helt absurt hur Hellström kan hyllas som en profet när han egentligen är en stor fet lögn som en viss bok som börjar på B. Anledningen till att jag skriver detta är för att jag känner en viss skyldighet som vetande att förmedla sanningen till er. Det är nämligen såhär att Håkan inte kan sjunga. Bara en sådan sak gör att Springsteen är miljarder gånger bättre då han besitter sångens genialitet. Det andra jag måste informera er om är att Håkan inte skriver sina egna låttexter utan han kopierar texter från de mest briljanta banden i världshistorien, The Waterboys och The Smiths bland annat och sedan översätter han dem till svenska och vinner i och med det svenska folkets hjärtan. Visst är det märkligt?

Jag förstår att detta kan vara svårt att ta in. Det är en vanligt förekommande försvarsmekanism som kan drabba oss människor genom att förneka en svår sanning. Men för att verkligen visa er att det jag tar upp stämmer, ska jag visa er ett exempel av Håkans alla textstölder.

”Everybody got to live their lives and god knows I got to live mine” – Morrissey

“Dom har gått för att leva sina liv och gud vet att jag måste leva mitt” – Håkan

Hur tydligt kan det bli? Det är en totalstöld och jag skulle kunna rabbla lika många sidor som naturarna har i sina gymnasiearbeten med kopierat material från andra artister. Men för att spara på både er och min tid väljer jag att inte göra det.

Efter att ni läst detta hoppas jag att ni som dyrkar Håkan tänker om och tänker rätt och börjar lyssna på riktig musik som Smiths, Waterboys och i synnerhet Springsteen istället. Slutligen vill jag ta upp att det är bra att vi under textens gång också kommit fram till att Håkan aldrig kommer vara större än Bruce. Tack för mig.

hällström3hällström2

Emma ”Musik-fascisten” Eiworth

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s