Cumulus guidar i resedjungeln: Res billigt och bra som fattig student!

Att resa är bland det bästa som finns. Det finns massor av anledningar till att resa, men något som är gemensamt för alla destinationer är de nya upplevelserna man som individ får. Alla resor involverar något sorts äventyr, om inte annat är själva resan i sig ett äventyr. Speciellt då det faktiskt inte är ofta vi har tillfälle att besöka nya länder eller ens nya platser i vårat eget Sverige. Vi studenter har skolan och närvaron att tänka på och inte minst ekonomin. Studiebidraget är underbart men man kommer inte särskilt mycket längre än till att underhålla sina dagliga behov på det. Vem har inte för en stund velat bryta den alldagliga vardagen och försvinna bort några dagar? Få se omtalade monument, berömda städer och slippa all stress för en stund. Om inte annat så mår kroppen bra av det och du får alldeles nya erfarenheter. För att hjälpa er ett steg på vägen har vi på Cumulus satt ihop några snabba, sköna råd om hur ni reser billigare. Äntligen! 

Sas Ungdomsbiljetter

Jag hoppas ni inte missat Sas Ungdom. Fantastiska priser till destinationer över hela världen bara för ungdomar! Enkelbiljetter inom Europa ligger på bara 399kr och uppåt. Helt gratis blir du medlem på SAS:s hemsida och får hem ett kort som du samlar poäng på. Därefter är det bara att logga in och se alla de olika biljetterna till studentpris. Nackdelen däremot är att det oftast bara finns biljetter ett fåtal dagar per månad och de tar snabbt slut. Har du möjlighet att anpassa dig är det dock ett väldigt bra alternativ!

sas-ungdom

Norwegian 

När man snackar billiga flygbiljetter är det oftast Ryanair som kommer upp först men vad vi glömmer är vårt grannlands härliga bolag – Norweigan. Ett budgetbolag med en väldigt prisvärd lågpriskalender! Många biljetter ligger runt femhundringen och det är inte riktigt lika begränsat som Sas Ungdom. Ofta är det mycket billigare att köpa direkt genom flygbolaget än många jämför-sajter då du då får tillgång till bland annat just lågpriskalendern.

norwegian_com_box_cmyk

Hotels.com 

Här söker du antingen på specifika hotell eller på en destination så får du upp alla hotell och hostell i området. Du får ett litet utbud av bilder på de olika hotellen, antalet stjärnor och även kommentarer från tidigare kunder. Därefter kan du checka hotellet du hittat på Tripadvisor för ännu fler kommentarer. Missa inte rabatten ni alla har med studentkortet! Just på Hotels.com kan du få upp till 40 % rabatt! Helt fantastiskt!

Hotels.com_Logo_red

Tripadvisor

Himmelriket för alla typer av resor! Hjälper inte riktigt till att hitta en billigare resa, däremot hittar du all information om hotell och platser du kan tänkas behöva vilket också är väldigt viktigt. Du vill ju ha det trevligt också! Restauranger i närheten, vandrarhem, historiska platser, torg och ratings på ALLT är några exempel på vad du hittar på denna otroligt bra sida. Finns även som app till Iphone vilket kan vara praktiskt under resans gång.

tripadvisor

Boka separat

Visst, paketresor är megabekväma och man slipper allt krångel med icke matchande datum, MEN, det blir så otroligt mycket dyrare. Ibland finns det himla bra erbjudanden på paketresor och då är det bara att köra på! Om det däremot inte gör det är det ofta bättre att satsa på att boka separat. Hitta biljetter på en lite billigare sida, jämför med olika flygbolag och köp det bästa (och kanske billigaste) du hittar. När du har perfekta biljetterna kan du börja leta efter ett hotell eller vandrarhem. Checka lite så att du inte väljer en ort med bara lyxhotell, men så är det sällan.

Veckodagar gör skillnad

Boka bör du göra på en torsdag och åka på en tisdag! Genom att boka på en torsdag kan du spara flera tusenlappar. Gäller självklart inte alla flyg och destinationer men generellt sätt sparar du genom att boka en torsdag och helst minst 53 dagar innan avfärd. 53 % är mer än hälften, och det är så mycket du sparar om du bokar minst 53 dagar i förväg. Billigaste dagen att flyga är alltså tisdagar och du sparar upp till 13 % jämfört med att åka en lördag som är dyrast.

thailand (1)

Resor är underbara, speciellt eftersom att alla resor är unika och du skräddarsyr de precis hur du vill. Nya upplevelser och nya erfarenheter. Ta chansen när du får den och utforska världen!

Johanna Serrander 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s