Resan genom Åva Gymnasium

Första dagen – WOW. Ny klass, nya lärare, nya lokaler, nytt schema and so on. Listan kan göras lång med allt nytt som sker när elever börjar här på Åva. Det är nervöst, pirrigt och främmande. Men allt löser sig!

Aulan – Skolans samlingsplats. Här sker allt från föreläsningar, shower till filmvisning och nationella prov. Detta är salen du älskar och hatar som mest, den ger oss bra minnen och oförglömliga skratt, men också tårar och hemska black-outs.

Biblioteket – Skolans lilla data-grotta. Under tre år har skolans elever fått hjälpt (av världens bästa Anna och Ditte såklart) med än det ena än det andra som har att göra med böcker, tidningar, internet, källhänvisningar och kopiering. Öppettiderna har varierat under årens gång och under treornas gymnasiearbetestider så var läget mycket kritiskt, nästintill katastrofalt.  Men de starka treorna sa ifrån, ett skolmanifest gjordes och nu har biblioteket öppettider landat på cirka fyra timmar öppet varje dag.

Kulan – AKA “The Bullet” – skolans egen pluggverkstad. I årskurs ett var Kulan töntig, i årskurs två var Kulan helt godkänd om än lite för natur-ig men i årskurs tre är Kulan skolans räddare i nöden. Det är hit eleverna vandrar när hoppet är ute, betygen ligger likt glassplitter på golvet och inte ens en teknikarens bästa vän, silvertejpen, är till någon hjälp. Med en lugn pluggmiljö ramlar de godkända betygen in igen.

Matsalen – Lunchens nummer ett. När det kommer till att vara hungrig finns det inte någon sal som kan ta hand om oss elever så bra som matsalen. Där får vi mat och dricka, varje dag under alla år på gymnasiet. Länge leve Åvas skolmatsal!

Matis

Teknikhallen – Teknikarnas uppehållsrum. Ettorna vågar inte ta sig dit (för läskigt och främmande med högljudda treor). Tvåorna har accepterat teknikhallen och vågat sig fram, men det är och kommer alltid vara treorna som äger stället, kungen på täppan.

Centralhallen – Skolans bästa uppehållsplats. Här kan elever plugga, käka, roa sig och visa upp sig. Centralhallen har allt, tack vare Vanja som håller cafeterian igång i vått och torrt.

Centralis

Aktivitetsdagar – Nästan något unikt som bara Sveriges bästa gymnasium har – aktivitetsdagarna på Åva. Dessa har kommit i omgångar, ibland fler, ibland färre. Somliga elever har lektion eller prov och andra är lediga. För varje årskurs som går blir elever mer lediga och det är något vi alla hurrar för, elev som lärare.

Lov och studiedagar – Skolans softa dagar. Inget går upp mot ledighet, speciellt inte när man har tre prov som ligger och väntar runt hörnet. Eleverna ska också kunna ta igen sig efter all stress och press. Vi får tacka gudarna för ett långt sommarlov, och inte en tredje termin!

Lärare – Skolans A och O. Ingen skola, ingen kunskap och ingen lärdom utan våra kära lärare. Hur skulle årskurs två och tre fungera, om elever inte lär sig något i ettan? Hur skulle vi elever kunna komma vidare i livet utan att ha lärt oss någonting. Trots blod, svett och tårar kan vi inget annat än tacka lärare som ställer upp för oss.

Slutspurten – Studentdagen nalkas, Studentskivorna kommer man knappt ihåg, liksom mösspåtagningen. Gubbskivan ligger hyfsat kvar i minnet och självaste studenten är här. I Lennarts trestegsraket ingår inte klassernas studentskivor, men vad spelar det för roll. Studenten är den lyckligaste tiden på året och inget går upp emot fest alla dagar i veckan. Behöver vi ens nämna att det kommer bli galet underbart den 5:e juni 2015?

IMG_1980Sara Holmberg & Mathilda Almer 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s