Resan in i musikens värld

Du scrollar ner till den rätta spellistan för ögonblicket och trycker på play-knappen. Från och med nu är det bara du och musiken, ni har blivit ett. Världen utanför cirkulerar förbi som om ingenting hänt medan din hjärna helt fokuserar på ljudet av musiken och lyriken som berättar om ditt liv. Det är i alla fall så här det ser ut för mig, när jag väljer att koppla bort verkligheten och resa in i musikens värld för en stund.

De låtar jag lyssnar på känns i hjärta och själ. Det ska göra ont att lyssna på musik.  Broder Daniels ”Only life I know” och The Cures ”Faith” är två stående favoriter som en finner på ett flertal av mina spellistor. De spelas några gånger i veckan. Konstigt nog tröttnar jag aldrig på dem. Där har vi finessen med lysande musik – den blir aldrig oattraktiv för öron eller hjärta.

Jag vet att musiken har spelat en betydande roll för många personer runt om i världen. Vissa menar till och med att det är musik som har räddat dem från att ge upp och ta slut på livet. Där ser vi hur otroligt viktigt det är med musik och att få försvinna in i musikens värld där allt annat stängs ute.

När bandet eller artisten sätter igång och tonerna klingar perfekt i öronen, känner jag också hur betydelsefullt det är för mig. Det är så fint att sätta på musik, vare sig du är sprudlande glad, neutral, dyngrak på en fest eller har en livskris. Det finns alltid igenkänningslåtar som passar in i vilket läge som helst och livet kan kännas lite bättre när en hör dem.

Kontentan av denna lilla reflektion är länge leve musiken – för den kan rädda liv.

Alice

Emma Eiworth 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s