Nätet nere på Åva – kuratorerna sönderstressade

 

Sjätte oktober fick Åva beskedet att nätet var nere. Det betydde ingen användning av varken Snapchat, Instagram, Facebook och Tinder. Ungdomarna hade inte ens tillgång till Hearthstone. Nu stod ungdomarna inför den största utmaningen på flera decennier, ingen internetuppkoppling på en hel dag.

Den tidiga morgonen i oktober kunde inte börjat sämre för Johan, 17. Han trodde att han hade försovit sig och anländer till Åva med tandkrämsfläckar på tishan, ovårdat hår och med ett beskt humör. Första chocken får han när han möts av ett tomt klassrum. Han kommer inrusande på skolan och får höra om nyheten: Internet är nere. Som att förseningen inte var nog, nu kommer han inte hinna skörda sitt vete på Farmville på hela dagen.

Efter många klagomål och rykten om självmordsförsök slog kuratorerna larm. Nät-Karin Persson fick nog och skickade genast ut ett massmeddelande på vklass som förklaring till nätverksstrulet. Att internet inte skulle fungera på hela dagen gjorde ungdomarna rasande. Det fanns de som utbrast, men va fan, hur ska jag kunna spela Candycrush nu då?

Det fanns till och med de som hotade lärarna utav rent raseri med olika slags hot om hackning av nätverk, privatmailen och telefonnumret. Det fanns de som tog det till nästa nivå och åkte till internetleverantören Stokab och började demonstrera och ville ha adressen till den som grävt av kabeln. “Han ska dö”, skanderade åvaiterna på väg till företaget.

Internet återuppstod senare på kvällen, men eleverna kommer inte att glömma det som de genomlidit. 6/10 – vi glömmer aldrig.

how-i-survived-10-weeks-without-internet-1086543

Av: David Larsson & Fabian Hedström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s