Novelltävling – vinn 1500 kr!

Novelltävling

Tema:

Inuti och Utanpå

Omfattning:

800-1200 ord.

Inlämning:

Novellen lämnas in via mail och skickas till emma.leven.avagy@analys.urkund.se. Detta ska ske senast den 29 februari. Namnge dokumentet: ”Novelltävling, Förnamn Efternamn, Klass”.

Kriterier:

Språk och tempo:

Novellens språk är så exakt att läsaren kan se bilder av vad som händer. Novellen innehåller ett bildspråk för att skapa en stämning. Meningsuppbyggnaden är varierad och skribenten uppvisar ett stort ordförråd. Många fraser är byggda med attribut och det händer något i varje mening för att föra novellen framåt.

Språket bidrar till den positiva läsupplevelsen av novellen och framförs med stilistisk säkerhet. Eventuella brott mot språkregler sker med en medvetenhet och i syfte att stärka novellen och i enlighet med tema, handling och idé.

Tema:

Novellen har en tydlig koppling till det valda temat och behandlar detta på ett originellt och elegant sätt.

Handling:

Författaren har hittat en originell novellidé som genomförs konsekvent och elegant. Handlingen är inte förutsägbar men följer sin egen logik och ger novellen form samt trovärdighet. Spänningen stegras gradvis.

Början:

Från första meningen suger novellen tag i läsaren. Författaren lägger i inledningen grund för novellens fortsatta handling på ett skickligt och medvetet sätt.

Slut:

Alla frågetecken rätas ut i slutet, eller så väcks en större fråga, eller så landar novellen i en speciell stämning. När novellen är slut har en utveckling skett vilken avspeglas i novellens sista meningar.

Prisutdelning:

Priset till vinnaren kommer att delas ut under vårterminen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s