Attack på skola i Trollhättan

Trollhättan

Bild på den misstänkte mördaren. Bildkälla dn.se

Attack på skola i Trollhättan? I Sverige? Läser jag rätt? Ja, tyvärr. I torsdags förmiddag skedde ett dåd som statsminister Stefan Lövfen väljer att benämna med “En svart dag för Sverige” och det är precis det som är fallet. En riktigt mörk dag för Sverige. Runt 10-tiden kom en maskerad 21-årig man in på skolan Kronan i Trollhättan, med ett svärdliknande vapen och gick till attack mot slumpmässigt utvalda utrikesfödda personer. Lärare som elever. Totalt har tre personer avlidit, ett barn, en elevassistent och gärningsmannen själv som blev ihjälskjuten av polis.

Enligt tidskriften Expo har det fasansfulla dådet politiska kopplingar då gärningsmannen under den senaste månaden visat starka sympatier med invandringsfientliga och högerextrema rörelser. Polisen har nu på morgonen bekräftat att det är ett hatbrott med rasistiskt motiv. I så fall har vi fått en svensk Breivik, Anton Lundin-Pettersson.  

Av: Emma Eiworth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s