Oja tippar SHL – plats 14-12

Oja tippar SHL huvudbild

Vårt hockeyorakel Dennis Oja ska under de närmaste dagarna kolla i sin kristallkula och tippa hur det går för lagen i SHL. Det här skrevs faktiskt innan serien startade, men i och med att Cumulus hade release dagen innan lovet, så fick artiklarna vänta. Här är de hur som helst och viktigt meddelande till alla DIF:are – ni åker inte ur enligt Oja.

Över ett par veckor kommer jag att tippa SHL från botten till toppen lag för lag. Eftersom jag besitter facit kommer ni inte ens behöva att se matcherna under grundserien, utan endast klicka in här och titta om ert lag ska spela slutspel eller kvalspel i år, och därefter invänta dessa mer betydelsefulla matcher. Vi börjar alltså längst ner i tabellen.

14:e plats: Karlskrona

KarlskronaHK_2015

Laget som ingen trodde på lyckades chocka allt motstånd och krångla sig upp till högstaligan. Man omsätter solklart minst i hela ligan och har därför naturligtvis den lägsta spelarbudgeten. Och det visar sig i truppen. Man har lagt fokus på att värva spelare med meriter från SHL, men något nästan alla dessa spelare har gemensamt är att de haft det tufft i högstaligan. Jag tror helt enkelt att truppen är för svag för att hävda sig i SHL då man inte egentligen har något toppnamn alls i hela laget. Man kommer få jobba hårt för att hålla sig kvar i ligan via kvalspel och för att eventuellt komma före Rögle i tabellen för att få möta ett lättare motstånd i kvalet. Det enda lag man kommer kunna utmana i ligan är alltså Rögle, och där blir det en jämn kamp och 13:e eller 14:e platsen. Jag tror Rögle vinner den kampen och Karlskrona slutar på en 14:e plats i ligan, och får kvala för att försöka hålla sig kvar ytterligare ett år.

13:e plats: Rögle

Rögle

En av tre nykomlingar i ligan som också har som huvudmål att hålla sig kvar. Man har ett ganska namnfattigt lag som känns alldeles för tunt för att utmana topplagen i ligan. Man kommer alltså få jobba oerhört hårt för att hålla sig kvar i år. Möjligheten finns, men jag tror det blir via kvalspel. Jag ser inte vilket lag man skulle kunna utmana i ligan utöver Karlskrona och man kommer därför halka efter i tabellen redan från början. Hoppet ligger på att man lyckas täppa igen försvaret rejält och kontra in mål, men det brukar vara svårt att ta sig någon vart med sådant spel sett över 52 omgångar. Jag tippar därför Rögle på en 13:e plats, och man kommer alltså få kvala för att hålla sig kvar.

12:e plats: Malmö

Malmö

Till slut har Malmö lyckats ta sig upp i högstaligan efter en minst sagt lång väg med många gupp och gropar. Detta efter att ha slagit ut Leksand i kvalet efter en jämn serie. Eftersom det är Malmös första år i SHL på ett bra tag så är det självklara målet att hålla sig kvar utan att behöva kvala. Och man har rustat ett lag som ska klara av detta. Andreas Thuresson och Oscar Alsenfelt är två namn som de flesta sportchefer i SHL skulle vilja signa. Utöver det så har man även förhoppningar om att Magnus Pääjärvi ska välja att komma hem till Malmö om han inte tar en plats i NHL. Malmö kommer troligtvis bli ett bottenlag i år, men man kommer klara sig bättre än de två andra nykomlingarna om ni frågar mig. Jag tippar Malmö på en 12:e plats i ligan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s