Oja tippar SHL – plats 4-1

Oja tippar SHL huvudbild

Sista tipset från mig, Dennis Oja. SHL från botten till toppen lag för lag och här har ni mina fyra topplag. Eftersom ni nu har fått facit kommer ni inte ens behöva att se matcherna under grundserien, utan endast klicka in här och titta om ert lag ska spela slutspel eller kvalspel i år, och därefter invänta dessa mer betydelsefulla matcher. Här kommer alltså plats fyra till ett.

4:e plats: Linköping

LHC_Lejon

Laget som de senaste åren nästan alltid haft den bästa förstakedjan i SHL har inför denna säsong tappat två av sina stjärnor i Jeff Taffe och Jacob Micflikier. Man har däremot lyckats behålla den kanske största artisten i deras förra förstakedja i Broc Little som förlängt med Linköping. Man har dragit ner på spelarbudgeten en del, men ändå lyckats värva slutspelskungen Rhett Rakshani från konkurrenterna Växjö. Linköpings kanske största tapp inför denna säsong vill jag dock inte lägga på någon spelare, utan på tränaren Roger Melin. Roger har varit en stor bidragande orsak till Linköpings framgångar de senaste året med sitt lugn och geniala drag. Jag tror att tappet av Roger Melin kan bli för stort och tillsammans med en minskad spelarbudget kommer detta göra att Linköping kommer ha ett så kallat “mellanår”. Men man vet aldrig, om Linköping lyckas få igång fler kedjor än sin förstakedja, som tidigare år nästan varit ensam i poängproduktionen, kan Linköping utmana om högre platser än den fjärdeplats som jag tippat dem på. Man har till skillnad från tidigare år en lite mer “tvåvägstrupp” med defensivt skickliga spelare som Niklas Fogström och Jakob Lilja. Jag tror ändå man kan få ihop det ganska bra och lyckas ta en 4:e plats i ligan, men sedan tror jag Linköping får det tufft i slutspelet.

3:e plats: Brynäs

BIF

Efter att ha avslutat förra säsongen på ett bra sätt genom att slå ut Färjestad i play-in har Brynäs tränare Thomas “Bulan” Berglund fått en hel försäsong som huvudtränare i SHL att förbereda sig. Alla som följt Bulans framfart tillsammans med tidigare kollegan Jonas Rönnqvist de senaste åren vet vilken typ av hockey Brynäs kommer spela kommande säsong. Hårt jobb och mycket skridskoåkning kommer prägla laget från Gävle och detta kommer skörda framgångar. Många, inklusive jag själv, kan komma att underskatta Brynäs rejält denna säsong. Man har trots allt lyckats behålla spelare som Anton Rödin och Greg Scott (den förstnämnde kan mycket väl vinna årets poängliga i SHL). Bröderna Vesterholm har blivit ett år mer erfarna och man har lyckats håva hem legoknekten Anssi Salmela som kanske är SHL:s bästa back. Men Brynäs är ett av de mest svårtippade lagen i år och Bulan kommer troligtvis se till så att ingen slarvar med det hårda jobbet över hela säsongen vilket kommer ta dem till en 3:e plats i ligan.

2:a plats: Skellefteå

Skellefteå

Skellefteå har inte tappat många spelare från förra säsongen. Samtidigt har man fått in ledaren Jimmie Ericsson och gjort denne till kapten. Det har tidigare varit nästan guldgaranti på Skellefteå när man haft Jimmie i laget, men jag tror inte det räcker så långt i år. På pappret är man definitivt ett topplag, men man har inte den tyngden jag tror krävs för att vinna ett SM-guld. Men i grundserien kommer man trumma på som den maskin man är och ta stabilt med poäng både på hemma- och bortaplan. Jag tror man kommer 2:a i serien efter Frölunda men man kan lika gärna vinna i år igen. Det blir jämnt in i kaklet mellan dessa två topplag.

1:a plats: Frölunda

Frölunda

Efter att ha slutat tvåa förra året har Frölunda rustat upp ännu mer. Man har värvat en toppmålvakt i Johan Gustafsson, en sylvass poängstark forward i Spencer Abbott och man har även lyckats få hem den offensivt skicklige Henrik Tömmernes för att stärka backsidan. Utöver det har man fått behålla de unga talanger som redan förra året hade framträdande roller och hanterade dessa roller med bravur. Johnson och Lehkonen stannar båda ett år till i Frölunda. Ett helt år äldre samt en bra sommarträning kommer göra att dessa herrar kommer ta Frölunda till nya höjder. Utöver det har man fortfarande en god kärna av ledande spelare i truppen. Inte minst i form av kaptenen Joel Lundqvist. Jag tror att Frölunda vinner SHL, men kan få det lite tuffare i slutspelet när spelet blir tightare och tuffare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s