Bättre kan ni, Djurgår’n!

thumb_460Efter en rivstart mot Luleå hemma och en snabb 1-0-ledning slutade ett för kvällen väldigt tamt Djurgården att spela anfallshockey. Till de hundratals tillresta bortasupportrarnas stora glädje fick Luleå kontrollera matchen och vinna med 1-2. Trots ett väldigt bra försvarsspel lyckas Djurgården inte kamma hem någon poäng för kvällen, och detta tillskrivs fullt ut anfallsspelet. Att endast få igenom 16 skott framför ett relativt välfyllt Hovet är under all kritik. Ska Djurgården hålla sig kvar i toppen och slåss om en direktplats till slutspelet måste man skapa fler chanser än man gjorde igår kväll.

Det största problemet är att man inte tar raka vägen in på mål. När man väl lyckas pressa ner Luleå, vilket man gör ett par gånger, försöker man göra allt överkonstruktivt. I “tighta” matcher likt denna måste man ta enkla avslut och sedan vara villig att ta jobbet framför mål. Det är det enda framgångsreceptet. Djurgården tog inte det jobbet och därför fick Luleå bärga hem alla tre poäng denna afton. Vad det beror på är svårt att svara på, men man har absolut materialet för att vara med och slåss i toppen. Men bara för att man har materialet kan man inte skippa det hårda arbete som krävs för att göra mål i dagens ishockey (det har även Luleå fått erfara).

Jag förväntar mig att se ett Djurgården som tar det jobbet på söndag borta mot Malmö och förhoppningsvis kan man hålla i det genom hela serien. Jag har sett Djurgården göra det förr och då är man ett topplag i SHL. Man kan inte lalla runt varannan match om man ska slåss i toppen. Bättre kan ni Djurgården, det vet jag.

Av: Dennis Oja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s