Fulspel i matsalen

scones

Nyligen kom beskedet att Åva gymnasium blivit godkända av Skolinspektionen på samtliga områden. Väntat och positivt. Men om ni minns tillbaka för några veckor sedan så kanske ni kommer ihåg att det var något speciellt med de dagarna som Skolinspektionen var på plats. Det jag tänker på är självklart det falskspel som utspelade sig i matsalen under de dagarna.

Jag kommer ihåg när jag gick in i matsalen en vanlig tisdag och lägger upp de vanliga pannbiffarna på min tallrik. När jag sedan går för att ta de vanliga bröden, slutar denna lunch att vara vanlig. Jag möts vid bröden av ett hav av människor och undrar genast vad det är som händer. Visserligen är morotsbröden skolan serverar mycket goda men varför detta plötsliga begär av så enormt många samtidigt? Ett par vassa armbågar senare har jag lyckats tränga mig fram till brödet och möts av nybakade frallor, baguetter och ett nytt påfund kallat “Dagens soppa”. Lyckan sprids i mig samtidigt som jag med största försiktighet brer min fralla med perfekt mängd Bregott. När jag sedan kommer till mina vänner vid bordet skinande som en sol för att berätta om den fantastiska nyheten, ser de andra genast mer skeptiska ut. De hade nämligen svårt att tro att det var en slump att personalen bestämt sig börja med detta samma dag som Skolpinspektionen gjorde entré på skolan. Men vi som trodde att det nybakade brödet var en engångsföreteelse blev tystade när det serverades nya sorters bröd varje dag hela veckan. Skolinspektionen lär ha varit mer än nöjda med att få rykande färskt bröd serverat.

Tisdag veckan efter klev jag in i skolmatsalen för första gången efter Skolinspektionens besökstid med ett glatt humör och ett sug efter färskt bröd. När jag rör mig mot brödet och försiktigt lyfter på smörgås efter smörgås utan att lyckas hitta något som ens är i närheten av nybakat, väcks ilskan inom mig. Ögontjänare finns det gott om i dagens samhälle och är något vi ungdomar har fått vänja oss vid att bli kallade. Men att det är en egenskap som ska ha med åldern att göra är något som de ansvariga för Åvas matsal har lyckats motbevisa.

Vi sökte de ansvariga för en kommentar, och vi fick till sist tag på Mat-Lena. Nu är det ju inte hennes yttersta ansvar, men hon påstår att det faktiskt var en slump. Hon sade att det varit ojämn kvalitet på maten och att man vidtog åtgärder – i det här fallet färskt bröd – för att förbättra situationen.

Cumulus nöjer sig inte med den kommentaren utan vill avsluta med att säga att det är fint gjort av de ansvariga att visa vilken enormt bra service de kan erbjuda när viktiga gäster är på besök. Jag tycker det är bra att Skolinspektionen fick i sig bra lunch under den veckan de var här på Åva. Jag tycker faktiskt det var så bra att de till och med borde se över möjligheterna att göra något liknande för eleverna någon gång. Tills vidare är det här endast ett smutsigt spel för galleriet.

Av: David Holmberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s