Padeltennis – den nya kändissporten?

Paddel   Plus   Tennisracket  Är lika med  Hjärta

Padeltennis? Är det en blandning mellan paddling och tennis? Ja, det kan man lätt tro när man aldrig har hört talas om det, och samtidigt hör det första gången. Nej, det är det naturligtvis inte, utan är den mest växande racketsporten för tillfället.

“Padel” som det kallas i folkmun beskrivs enklast som en blandning mellan vanlig, hederlig tennis och light-varianten squash. Det vill säga, en tennisbana med väggar runt omkring. Eftersom regelboken är oerhört jobbig att plöja sig igenom får ni därför kika in HÄR, om ni vill veta reglerna till punkt och pricka. Dock, det som är anmärkningsvärt är att man spelar med ihåliga rack, som kan liknas lite vid ett strandtennisrack. Man spelar dessutom enbart i par, alltså två och två. Därför har man alltid någon att skylla på, om man förlorar.

Racket

I Stockholm finns det två olika ställen där man kan lira padel. En utebana i Bromma, samt ett center i Frihamnen, PDL Center, som ägs av tennislegendaren Jonas Björkman och Måns ‘’Mums-Mums’’ Zelmerlöw. Där finns fem planer, omklädningsrum och en reception, där man kan köpa diverse tilltugg och drycker.

Eftersom sporten är väldigt het för tillfälligt kan man ”spotta” kändisar på banorna i PDL Center. Kända ansikten som Zlatan, Tomas Brolin, Linus Wahlgren och Martin Björk är bara några av alla de som spelar padel på fritiden i Frihamnen. Personerna i receptionen ställer gladligen även upp på att fota de glada padel-lirarna efter ett svettigt pass. Det finns dock ett krav; bara man taggar @PDLCenter i bilden, vilket är deras instagramkonto. Kika in där för att kolla in vilka kändisar som brukar spela. Eftersom efterfrågan på padel-planer och suget att lira är så pass stort i dessa tider skulle det därför inte förvåna mig ifall det inom något år kommer ett center här i Norrort.

Här kommer lite padel-godis:

https://www.youtube.com/watch?v=2vhGYvSP_iE

Av: Martin ‘’Padel-guden’’ Larsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s