Bli varm med choklad i vintermörket

Nu när det är grått, blött och kallt ute är humöret nere hos många av oss. Då är det trevligt att ta en kopp varm choklad på kvällen när man pluggar eller hänger på Youtube. Men ibland duger inte den där vanliga “blanda lite O’boy med mjölk och värm i mikron”-chokladen. Kalla mig snobb, men jag vill ha något lite mer speciellt. Här är några exempel på vad man kan göra för att piffa till en grå vinterkväll.

Ingredienser:

Mjölk
Grädde
Blockchoklad – mörk, mjölk, vit,  det är upp till dig.

Smaksättningar:

En liten nypa kanel
Två droppar pepparmintsarom
Ca 4 polkagrisar (från lösgodiset, sådana där små ‘’kuddar’’)
En liten nypa cayennepeppar
En halv tesked likör – ditt val med vilken sort.

Topping

Vispgrädde, vispad
Marshmallowfluff (finns på Icas bakavdelning)
Marshmallows

Först behöver du själva varma chokladen. Självklart kan du ta chokladpulver och mjölk men om du vill ha något lite finare kan du göra såhär:

Ta fram den kopp du tänkte dricka ur. Fyll den med ungefär två tredjedelar av mjölk och den sista tredjedelen med grädde, ovispad. Låter skumt, jag vet, men lita på mig. Ta fram en liten kastrull och sätt plattan på medelhög värme. Häll i mjölken, grädden i kastrullen samt några bitar blockchoklad, ungefär fyra rutor brukar räcka. Om du vill ha en smaksättning som till exempel kanel, ha i den nu. Värm detta tills det börjar ånga eller det gör ont att sticka ner fingret i chokladen.

Häll tillbaka drickan i din mugg igen och toppa med grädde, vispad den här gången, eller marshmallowfluff om du känner för det. Om du lägger på vanliga marshmallows kan du bränna dem med en gasolbrännare så de blir fint gyllenbruna och krispiga. Jag har ingen så jag provade med en vanlig tändare, men det blev inte sådär fint (bevis finns på bilden). Ett tips om du inte vill, eller kan, använda brännaren är att det också är gott att mikra chokladen lite med marshmallowsen på. Då blir de sådär mjuka och ‘’gooey’’.

Efter det är det bara att vänta tills det svalnat så du inte bränner tungan och njuta av din lyxiga varma choklad!

varm med choklad i vintermörkret.JPG

Emma Koski

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s