Ett klart fall framåt, Åva

IMG_1070I fredags fick Åva lite oturligt stryk med 4-3 i Åva-Tibble-kampen. Över 1000 pers på läktarna fick se en mycket mer spännande kamp än på länge. Allt avgjordes i och med killarnas fotboll eftersom det stod 3-3 i matcher innan mötet som vanns av Tibble med 2-1.

Annars började det bra. Volleyboll mixed var först ut och efter ett nervöst första set kom Åva in i matchen. Efter 1-1 i set spelades ett avgörande set till 5 och där var Åva starkast.

IMG_0418

IMG_0436

Basket för killar blev en resultatmässigt jämn match (19-22) som Tibble vann rättvist. De satte fler treor och tog fler returer men Åva stod upp ända in i kaklet. Speciellt glänste Tobias Hector och Mattias Bergström.

IMG_0570

IMG_0522

Sedan hände något ovanligt – ett Åva-lag var helt överlägset! Vi dominerade helt tjejernas innebandy fast vi bara hade fem utespelare i laget. Efter en total förnedring slutade det 4-0 till de röda efter ett äkta hattrick av Tove Wallén. Målvakten, Filippa Svenningsson, hade faktiskt kunnat ta en 2 X 8 minuters tupplur. Alla i laget var riktigt bra och det var i stort sett spel mot ett mål. Att vi var så bra måste vara frukten av att vi har NIU innebandy. Hur som helst, 2-1 i matcher till Åva och vi var tillbaka i förarsätet.

IMG_0616

IMG_0689

Nu trodde nog de flesta att vi skulle gå ifrån till 3-1 när det var dags för killarnas innebandy. Ett sådant brett spelarmaterial har vi nog aldrig haft i någon sport och vi har massor av bra spelare. Nu är inte Tibble dåliga och det tar ett tag att spela ihop ett lag, men mer förväntade vi oss nog. Tibble gjorde 1-0 och sista fem var det en galen Åva-press. 30 sekunder från slutsignalen kvitterar EE15B:s Adam Hildestål genom ett rappt, lågt skott i bortre burgaveln och det blev sudden death-straffar. Åva missade medan Tibble stänkte upp sin straff i krysset. God natt!

IMG_0796

IMG_0829IMG_0825IMG_0850

Men vi vaknade snabbt till igen när Åvas handbollskillar hade lekstuga. 17-5 blev det till slut och det var samma känsla som i tjejernas innebandy. Mittnian Elias Wilson dirigerade laget från sin centrala position och hela Åva var en riktig röd maskin.

IMG_0922

IMG_1029

Med två matcher kvar ledde vi alltså med 3-2, men då återstod två fotbollsmatcher där Tibble, med tanke på att de har fotbollsinriktning, borde skämmas om de inte vann. Oddsen var runt 1,05 på Tibble-vinst i båda matcherna. Trots en landslagsspelare i de blå stod våra tjejer emot bra och de hade faktiskt en boll i ribbans undersida. 1-0 till Tibble slutade det.

IMG_1049

IMG_1094

Då skulle allt avgöras i den sista matchen och det kändes välregisserat, måste man säga. Killarna hamnade i underläge i första halvlek efter en massiv Tibble-press, men kvitterade ganska omgående genom Axel Wilson. En chip över Tibble-försvaret och en perfekt nedtagning i steget. Klasskasse! Inomhusfotboll handlar mest om att vara smart, jobba hårt och utnyttja de andras misstag och det gjorde Tibble. Precis innan de kontrade in slutresultatet 2-1 hade vi ett friläge som deras keeper räddade och minuten senare tog de ledningen när vi var som tröttast. Bra insats ändå med extra plus till målvakten Oskar Bolin.

IMG_1108
Chip!

IMG_1109
Kasse!

Därmed vann Tibble med 4-3 sammanlagt. Med tanke på allt strul som var förra året, var nog det viktigaste ändå att folk skötte sig i år. Åvas och Tibbles skolledningar hade inte tvekat en sekund att avbryta hela tillställningen om något hade hänt. Tyvärr gick det ut över stämningen i hallen. Det var som ett bibliotek och det är ju sorgligt att det inte går att ha flaggor, ramsor och till och med pyro i Åva-marschen utan att det också ska kastas knallskott, ägg, slåss eller skrikas Åva- eller Tibble-tattare alltför ofta. Nej, våga ha en positiv kamp nästa år med drag i hallen fast låt oss slippa onödig skit utanför. Idrottsligt var det här ett stort steg framåt i alla fall. Så här jämnt har det inte varit på länge. Nu tar vi dem nästa år!

Foto: Celine Umwali, Emma Koski & Lisa Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s