Vintern är äntligen(?) här!

Cumulus redaktionen blickar tillbaka till sina bästa och värsta vinterminnen. Hur är egentligen en jul i Sverige? ”…baksidan av bussen närmade sig långsamt en lyktstolpe”, ”Starten på året 2015 kom att bli historisk”, ”Jag och mina vänner ger oss av mot pulkabacken som på kommando”.

 

Mitt bästa julminne var julen 2014. Det här året var det en berömd selfie-stick som var etta på de flesta personers önskelistor. När jag fick frågan “Vad önskar du dig?” var det första som kom upp i huvudet, en selfie-stick. På julaftonskvällen väntade jag på tomtens säck och där var det önskvärda paketet, jag öppna det långsamt och i paketet låg selfie-sticken.

Fanny


Starten på året 2015 kom att bli historisk. Det var året då den första upplagan av
Champions Hockey League skulle avgöras. Vilket lag som skulle bli det första genom historien att kunna kalla sig själva för Europas bästa hockeylag var frågan. Euforin som fyllde mig när Dean Kukan skickade in segermålet för Luleå Hockey var en känsla jag aldrig kommer glömma.  – 

– Dennis Oja

Snön ligger tjock på marken. Fast inte. Det knastrar under skorna när jag går. Inte direkt. Så kallt att näsan fryser igen. Knappast. Hustaken och träden har ett täcke av snö över sig, ett osynligt täcke kanske. Julen är snart här men vintern har ännu inte anlänt. Blir det en vinterlös jul i år igen eller kommer min julönskan att uppfyllas?

– Emma Koski

Årets första snöfall. Så jag hade längtat till att se denna vita nederbörd falla från skyn. Jag och mina vänner ger oss av mot pulkabacken som på kommando. Väl där ser jag ner för backen, sekunder senare vred jag mig i smärtor. 3mm snö och 195cm människa funkar inte. Tre sekunders lycka blev till tre veckors sängliggande.

– Hompa-Zlatan

Händelsen ägde rum förra vintern, tågen var som vanligt inställt och SL:s ersättningsbussar försökte rädda resenärerna även denna decembermorgon. Efter att jag hade klivit på bussen så färdades vi, (jag och busschauffören.), i fem minuter och sedan hände det. Chauffören började tappa kontrollen och baksidan av bussen närmade sig långsamt en lyktstolpe. Denna lyktstolpe träffade glasrutan där jag satt och splittret från glaset kom på mina kläder. Det hela slutade med att jag fick skjuts av en kvinna till närmaste civilisation och hela händelsen kom med i den berömde Vallentuna Steget.

– Fredrik

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s