Ett måste i bokväg, Jellicoe Road

Här kommer ett hett boktips från oss såhär när årstiden bjuder in för mer än ett sorts soffmys. Så ta tag i din vän eller din kopp med varm choklad och kryp in under filtarna med veckans godbit romanen Jellicoe Road.

bf86b918d43ef293b5c71350f2483d6b
Jellicoe Road av Melina Marchetta

Mod, kärlek, irrationella känslor, krig och tragedi dominerar denna berättelse om en tjej Taylor och hennes fyra vänner. De är i krig mot varandra och det mesta är tillåtet. Det är söndertrampande av pianofingrar och badande i koskit. Undertiden som territoriumkriget pågår får vi även följa med i Taylors uppnystande av det förgångna och om Eremiten som viskade i hennes öra och sedan sköt sig.18385694
Jellicoe Road kan tyckas lite förvirrande i början men blir snabbt oemotståndlig. Den är komisk, djup och vacker på så många olika sätt och nivåer. Man får följa två parallella berättelser som sedan knyts ihop och blir en och en fantastisk klarhet uppenbarar sig. Romanen finns på Svenska och heter även då Jellicoe Road.

Lisa Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s