Globen fylldes av varma hjärtan

Ungefärliga 12 000 människor i Stockholm fyllde Ericsson Globe Arena under tisdagkvällen 29:e september till förmån för flyktingkrisen i Syrien. Ett bisarrt antal artister och komiker ställde upp ideellt för att samla in pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR. Succé är det minsta som går att säga om eventet och dryga 40(!) miljoner kronor samlades in. Det här underbara initiativet bjöd förutom denna underbara insamling på en underbar kväll med ljuvlig stämning.

Carola, Gina Dirawi, Petter, Linnea Henriksson, Melissa Horn, Ola Salo, Markus Krunegård, Seinabo Sey, Love Antell och en mängd fler artister ställde upp och spelade varsin låt, vissa spelade låtar ihop och kvalitén på musiken var otroligt hög. Komiker som David Batra och Johan Glans ställde även upp med små inslag. Galan leddes av en trio med Petra Mede, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Trots denna stjärnspäckade agenda var det som jag kommer ta med mig främst från denna kväll i Globen professor Hans Roslings presentation där han förklarar flyktingsituationen i Syrien och runt om i världen.

Har du inte sett Hans Roslings tal? SE DET HÄR

159043h1024

Det var en mäktig kväll som gjorde att fler fick upp ögonen för den kritiska situation som är flyktingarna i och från Syriens är verklighet. Kvällen handlade förstås inte om att ge ett fullsatt Globen en show utan det handlade om någonting större. Alla donationer som kommit in under bara en kväll har gett UNHCR 40 miljoner kronor mer att jobba med, att hjälpa med. Men viktigt att säga är att det inte bara är under denna gala som våra donationer behövs, det ska inte bara doneras när det är en stor gala och kändisar uppmanar sina följare att skänka en slant. Vi ska fortsätta att donera och alla dra vårt strå till stacken. Hur långt strået som just du beslutar dig för att dra ska vara, avgör du själv. Men min uppmaning till dig som läser det här är att du ska göra ditt. Swisha iväg pengarna som du egentligen skulle köpt en läsk för! Behöver du verkligen ett par nya skor eller kan du skänka de pengarna till någon som är i extremt stort behov av dem? Som det så fint heter: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

SWISH UNHCR: 123 90 01 645

Har du inte Swish? SMS:a FLYKTING100 till 72980 för att donera 100:- till UNHCR.

20150930_133540_373638

Av: David Holmberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s