Förintelsens minnesdag, 27 januari

IMG_2827copy2

Dagens datum är den 27 januari. Det kan ses som vilken som helst men i dag är det en väldigt speciell dag som man måste uppmärksamma. Denna dag 1945 tog de allierade trupperna över koncentrations- och förintelselägret Auschwitz i Polen, som under sin tid utrotade runt en miljon människor, framför allt av judisk härkomst.

Vi får aldrig sluta uppmärksamma denna dag speciellt nu när ny nazistiska krafter är på frammarsch i Europa och på andra ställen i världen. Vi får aldrig ge upp kampen mot mörkret som låg över Europa under 30- och 40-talet.

Det vi som individer kan börja med att göra är att hedra offren; ge det en minut av din tid i dag och ta en tyst minut för dem. Något som är mer konkret och sprider den värme många verkar sakna, är att helt enkelt göra något för någon du tycker om. Hedra minnet av dessa medmänniskor som utsattes för ren ondska genom att älska alla lika mycket. Det finns ingen som är sämre än någon annan, utan det finns bara olikheter. Kom ihåg den enkla regeln – behandla din nästa som du själv vill bli behandlad.

Av: Robin Olsson

Foto: Alfred Samuelson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s