Höstens femma i SHL


Forwards: Anton Rödin- Joel Lundqvist- Richard Gynge

Backar: Chad Billins- Ilkka Heikkinen


Kommentarer:


Anton Rödin gjorde en succéhöst och matade in poäng efter poäng. Fram till sin skada låg han etta i poängligan. Allt talar för att han kommer ha bäst poängsnitt av alla i SHL och det är väldigt tråkigt för svensk hockey att han blir borta för resten av säsongen på grund av en knäskada. Men Rödin är absolut den mest givna pjäsen i höstens förstafemma i SHL.

 

Joel Lundqvist har fortsatt i samma stabila stil som han alltid gör men har utöver det även lagt till en viktig aspekt. Han har börjat göra poäng. Joel som ofta fått stå i skuggan av storebror Henrik har på senare år blivit en så kallad “franchise player” för Frölunda, vilket innebär att han är en spelare Frölunda kunnat bygga laget runt de senaste åren. I och med att han nu även är med i toppstriden av poängligan i SHL utöver att han kan ta i princip vilken roll som helst på planen, så blir han ett självklart val i första.

 

Richard Gynges säsongsinledning har varit ganska stabil poängmässigt trots att Växjö har gått väldigt mycket upp och ner. Han har kanske gjort lite färre mål än vad vissa förväntade sig, även om han mäktat med 17 mål så här långt, men har absolut gjort fler framspelningar än de flesta förväntade sig och med sina 40 poäng i skrivande stund ligger han tvåa i poängligan. Då ska man vara med i höstens förstalina, så enkelt är det.

 

Chad Billins kom till Linköping som en lite oväntad värvning efter att han inte fått offensiven att lossna hos Luleå förra säsongen. Väl hos Linköping har Billins däremot exploderat offensivt och i dagsläget leder han backarnas poängliga med starka 28 poäng. Detta gör honom given i 1:a-femman.

 

Ilkka Heikkinen var en stor favorit hos Växjö-fansen redan innan säsongen var påbörjad eftersom hans förra sejour i SHL slutade i succé. Trots att han ligger relativt högt upp i backarnas poängliga så hade en del förväntat sig fler poäng från Heikkinens klubba. Men om man inte ska stirra sig blind på poängen leder han till exempel plus/minus-statistiken i hela ligan och har överlag varit väldigt bra, framåt som bakåt. Det gör att han förtjänar en plats i 1:a-femman.

 

Höstens femma i SHL


Av: Dennis Oja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s