Solsken på burk

Följ med till solen, med 33˚C varmt, fågelkvitter, lite lätt havsbris, en svalkande bris.  Värmande strålar mot slutna ögonlock, fågelsång med en fjärran melodi, havsbris och fläktande vindar. Hängmattan vaggandes i takt till vinden resulterade i en perfekt blandning mellan skugga och sol. Hetta och svalkande om vartannat. Allt detta för bara 200 kronor.

Hösten kommer mot oss med stora, tunga skor och sveper med oss alla mot en kall och mörk vinter. Det är mörkt när vi går upp ur sängen, frost på buskarna på väg till skolan, kallt i skolan och mörkt när vi går hem. Kyla och mörker kommer att vara våra följeslagare för en lång tid framöver. Det är bara att säga hej då till sommaren och dess smekande solstrålar och försöka göra det bästa av kommande tider. Vi åker utomlands, tänder ljus, myser i soffan med filtar, te och en älskad. Vi äter kosttillskott, B-vitamin och B-12 för att ta oss igenom de mörka tiderna. Hur många åtgärder vi än tar till, har vintern oss i sitt isande grepp.

Men det finns ställen man kan rymma till. Själv brukar jag ta tunnelbanan till Slussen och sen buss tre till Åsögatan, Renstiernas gata, för att besöka solen. Där, inne på det lilla företaget Nirvana lyser alltid solen. Det är inget solarium, ingen farlig sol, inga UV-strålar. Där kan man sitta och ladda upp batterierna i en solstol i en timme till fågelkvitter och havsbris. Du fyller på med vitaminer och mineraler samt får en stund för dig själv. Solen på Nirvana skadar inte, bränner inte huden brun utan får dig bara att må bra. Här kan du sitta hur länge du vill utan att bli orolig för farliga sjukdomar samtidigt som du suger i dig allt det bra den riktiga solen för med sig. Hämta med dig en bit av sommaren innan du går ut i mörkret igen.


(Ett perfekt alla hjärtans dag tips!!)

Av: Lisa Eriksson

http://www.nirvana.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s