Musiktips: En drös poeter

Senaste singeln: ”Ett sista slag”


Svensk indiepop är en genre som har växt sig allt större på senare tid. Stockholmsbandet En drös poeter är ett av banden som försöker etablera sig på allvar bland den svenska popeliten. Deras hittills fem singlar har lyssnats på mer än 300 000 gånger på Spotify sedan den första singeln “Andra kvarter” släpptes den 9 mars 2015. Det är även deras mest spelade låt och den har spelats mer än 175 000 gånger.

En_Drös_Poeter_1Bandets huvudmedlemmar: Vilma Colling (sång), Ulrika Bremberg (piano), Olle Adell (bas), Wilma Wall (trummor)

Idén bakom En drös poeter har funnits sen deltagarna i bandet gick i årskurs sex på grundskolan men tog under 2015 fart på riktigt. Då hann de, utöver sina fem singlar, med en hel del spelningar där de bland annat var förband till Den Svenska Björnstammen. Genren som de spelar är som sagt den charmiga indiepopen. Det fina med indiepop på svenska är att texterna är tänkvärda och vackra, samtidigt som det fortfarande går att hålla hög musikalisk nivå på låtarna. En genial genre för alla oss som inte kan bestämma oss för om vi gillar lugna eller lite snabbare låtar då indiepopen ger en härlig mix från båda dessa världar.

Senaste singeln: ”Ett sista slag”

I mitt tycke är det egentligen meningslöst att sitta och läsa om musik istället för att lyssna själv och bilda en egen uppfattning. En sista uppmaning från mig blir i alla fall att lyssna på En drös poeter snarast. Gillar du artister som Veronica Maggio, Den Svenska Björnstammen, Markus Krunegård etc. är jag säker på att du kommer uppskatta dessa poeter. Anledningen till att du bör lyssna snarast är att de den 11 februari har releasefest för sin nya EP på Bar Brooklyn i Stockholm. Mitt råd är att passa på att se dem innan de hinner växa sig så stora att det ska till mer än att gå till en bar på en torsdagskväll för att få höra En drös poeter spela musik.

Av: David Holmberg

LYSSNA PÅ SPOTIFY HÄR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s