Martin spår Champions League 1/8

CL-lottning

Tisdagen den 16:e februari drar äntligen Champions League igång igen. Gruppvinnarna möter grupptvåorna och det är nu allvaret börjar. Det är vinna eller försvinna som gäller och jag ska ska guida er genom matcherna och berätta vilka som kommer att avancera till kvartsfinal.

gentwolfsburg

Gent – Wolfsburg

Procentchans att gå vidare: 35-65

Tyskarna från Wolfsburg fick en generös lottning i form av belgiska Gent. Gent imponerade dock i gruppspelet och det finns skrällchans-vibbar. Wolfsburg som vann sin grupp före PSV ska dock klara detta.

RomaReal

Roma – Real Madrid

Procentchans att gå vidare: 30-70

Roma fick en mardrömslottning när de fick den spanska jätten Real Madrid i denna åttondel. “Marängerna” vann hela kalaset för två år sedan och i år vann de en svår grupp före PSG och går in som solklara favoriter. Roma har dock fått en nytändning med nya tränaren Spalletti och ska inte underskattas. Real Madrid bör dock gå vidare.

chelsea-psg

PSG – Chelsea

Procentchans att gå vidare: 55-45

Denna match känns på förhand vidöppen, då båda lagen är i bra form för tillfället. Cirkusen med Mourinho är över för Chelsea och Hiddink har spridit lugn i föreningen. PSG ångar på i Ligue 1 och har Zlatan Ibrahimovic. Det kommer bli två jämna matcher, där PSG får ses som favoriter.

ArsBarca

Arsenal – Barcelona

Procentchans att gå vidare: 20-80

Arsenal, som varit otroligt bra i år fick värsta tänkbara motstånd. Barcelona är i en klass för sig med MSN-trion i spetsen och inget lag i världen kan mäta sig med dem (möjligtvis Bayern München) när de är på spelhumör. Arsenal får förlita sig på att vinna med några bollar hemma på Emirates för att ens ha någon chans att kunna ta sig vidare.

Juventus-vs-Bayern-Munich

Juventus – Bayern München

Procentchans att gå vidare: 40-60

Två lag i storform möts i två på förhand spännande fighter. Allegris Juventus har 15 raka segrar i ligan samtidigt som Bayern leder Bundesliga med 8 poäng. Juventus tog sig hela vägen till final ifjol men kommer få det tufft att upprepa bedriften. Bayern är en av favoriterna i år till att ta titeln och det enda lag som kan mäta sig med Barcelona. Bayern kommer efter två matcher gå vinnande ur striden.

atletico-psv--1450098624517

PSV – Atlético Madrid

Procentchans att gå vidare: 10-90

En drömlottning för spanjorerna som enkelt kommer rulla vidare till kvartsfinal. Atlético ligger tvåa i La Liga och vann sin CL-grupp enkelt. PSV däremot räknade inte med att gå vidare från sin grupp men gjorde det välförtjänt då de kom tvåa före Manchester United. Här blir Atlético för stora och PSV blir utslagna.

BenZenit

Benfica – Zenit Sankt Petersburg

Procentchans att gå vidare: 40-60

Två jämna lag ställs mot varandra där Benfica egentligen är det bättre laget. Zenit däremot är oförutsägbara och kan blanda fantastiska matcher med några riktiga bottennapp. Allt här beror på dagsform och Zenit har i mina ögon högre höjd än vad portugiserna har. Zenit toppar även med Hulk som i vissa stunder är helt briljant. Ryssarna till kvarten.

dinamo-kiev-manchester-city-enfrentamiento-octavos-champions-league-1450099768757

Dynamo Kiev – Manchester City

Procentchans att gå vidare: 30-70

Ukrainarna tog sig lite oväntat vidare från sin grupp där de kom tvåa efter Chelsea. Känns som om de är nöjda bara för att få vara med, medan City vill gå långt i turneringen. City kommer därför gå vidare efter två intressanta matcher.

Av: Martin Larsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s