Vinterns lag i Premier League

premier-league-2015-2016-ls

Supersöndag i Premier League i dag! Ettan mot trean och tvåan mot fyran, Gunners-Leicester och City-Spurs. Det har under hösten och vintern spelats en jämnare och mer intressant Premier League-fotboll än på många år och dagar. Utöver att vi kan lyfta fram Leicester som ligans bästa lag hittills, Chelsea som höstens flopp så har även individuellt skickliga spelare givit oss många underbara ögonblick. Därför har jag enbart valt att fokusera på spelare i lagen som utmärkt sig extra eller överraskande under hösten/vintern.

        Cech

                      Bellerin  Alderweireld  Fuchs

                                          Kante

                            Wijnaldum     Özil

               Mahrez                                  De Bruyne

                                Vardy     Lukaku    

Petr Cech
Inför säsongsstarten diskuterades många dyra och imponerande värvningar. Men ingen blev så lyckad som den Arsenal genomförde på målvakssidan. Petr Cech värvades för en i jämförelse billig peng och har levererat med råge. Han har efter en något svajig start första tre matcherna blivit Premier Leagues bästa målvakt. Som kronan på verket över den briljanta hösten slog han även rekordet över flest hållna nollor i PL-historien, 170!

Hector Bellerin
Arsenal-tema i starten. Bellerin var Arsenal stora joker inför säsongen och har tystat alla kritiker. Han har vuxit ut till en av de bästa högerbackarna i serien och med tanke på förväntningarna inför säsongen är han given i höstens lag.

Toby Alderweireld
Holländaren har efter många år av svag defensiv gett Spurs den trygghet i backlinjen som behövs för en Champions League-plats. Efter en lyckad sejour i Southampton 2014-2015 utvecklats till en klippa i det bästa försvaret i ligan. Given.

Christian Fuchs
Leicester var kraftigt nederlagstippat innan säsongen men laget har verkligen tagit hela ligan och fotbollsvärlden med storm. Fuchs har kanske inte varit den som det snackats allra mest om men har utan tvekan varit en stor del i Leicesters stora succé.

Ngolo Kante
Också en joker i Leicesters nybygge – men vilket kap. Högst bollvinnarprocent i serien och har visat alla vilken fantastisk defensiv mittfältare han är. Kommer garanterat värvas till en större klubb efter säsongen.

Georginio Wijnaldum
Bottenlaget Newcastles bidrag till elvan. Trots få inspelade poäng är det en spelare som stuckit ut lite extra. Gjorde t.ex. 4 mål under en match och har fortsatt öst in poäng under hösten. Minst sagt imponerande att göra det i ett så “dåligt” lag.

Mesut Özil
Stor, stor, lysande stjärna och höstens skickligaste passningsspelare. 16 assist på nästan lika många matcher är otroligt imponerande av tysken. Han har visat alla varför han bör ses som en av de bästa spelarna i ligan och varit en starkt bidragande orsak till att Arsenal har sin största chans att vinna ligan sedan säsongen 03-04.

Riyad Mahrez
Visste någon vem han var inför säsongen? Algeriern har tagit Premier League med storm och har tillsammans med Vardy varit en av säsongens allra största överraskningar. 24 poäng (14+10) på 25 matcher kan inte vara annat än en sensation för denne “nykomling” med en fantastisk vänsterfot.

Kevin De Bruyne
Blev förra säsongen utsedd till Bundesligas bästa spelare och värvades till Manchester City för 55,5 miljoner pund. Blivit ännu bättre sen dess och det räcker gott och väl för en plats i denna elva.

Jamie Vardy
Lirade i engelska tredje-divisionen för bara några år sedan och vilken utveckling Vardy har haft. Slog rekordet under hösten för flest mål i rad, 11 matcher, och fick även chansen i det engelska landslaget. Makalöst bra spelare i skytteligaledning.

Romelu Lukaku
Supertalangen från det pånyttfödda fotbollslandet Belgien har efter en jobbig sejour i Chelsea nu på riktigt blommat ut i Everton. 16 mål hittills och var ett tag på jakt efter Vardys nysatta rekord. Kommer att bli en kugge i Belgiens jakt på EM-guldet i sommar. Heads up Sverige.

Av: Daniel Bergholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s