Höstens lag i La Liga

Som vanligt har världens bästa fotbollsliga bjudit på underhållning i världsklass, skalper och floppar har förekommit veckovis. Skrällar såsom den lilla baskiska klubben Eibar har chockat hela Spanien medan andra storfräsare har lirat under den tänkta nivån. Detta nedan är en sammanställning av de elva bästa spelarna från höstens La Liga.

 

                Jaume Domènech

  

  Gaspar – Piquè – Godin – Jordi Alba

 

                         Rakitic

            Banega             Denis Suarez

 

      Lucas Perez – Suarez – Neymar

      

NEYMAR-WOW

Jaume Domènech

Han har varit utan tvekan den bästa spelaren denna höst där Valencia har hunnit med ett tränarbyte och kanske ett till på väg. Jaume var tilltänkt att agera tredjemålvakt denna säsong men när både Alves och Ryan blev skadade så storspelade den unga målvakten.

 

Mario Gaspar

Den eviga talangen Gaspar har under denna säsong ökat sina offensiva krafter och mäktat med två mål. Han har även hunnit att representera det spanska landslaget under hösten och gjorde även där succé då han nätade i båda matcherna som han deltog i.

 

Gerard Piqué

Barcelona går som tåget ligan och en stor del av detta beror på storformen som Piqué har hittat tillbaka till. Han har liksom sin mittbackskollega Mascherano städat undan det mesta och är given i höstens lag.

 

Diego Godin

Det går inte att blunda för den enorma defensiv som dagens Atlético har. De har endast släppt in 8 mål (!) på 21 matcher och detta är man solklart bäst med i La Liga. Och den som ska ha det stora credet är generalen i backlinjen Godin.

 

Jordi Alba

Det finns inte så många vänsterbackar i världen som är bättre än spanjoren denna säsong. Han springer sönder alla lag och har i praktiken fått stå för hela ansvaret på vänstersidan då Neymar har en tendens att söka sig in i banan. Alba har dessutom stått för en stabil defensiv.

 

Ivan Rakitic

Rakitic har sedvanligt levererat passningar i världsklass då han är expert på att hitta djupledsbollar bakom motståndarnas baklinje. Till skillnad från sin kollega Iniesta har kroaten ständigt spelat och han var även helt lysande i krossen av Roma i Champions League.

 

Ever Banega

Argentinaren har varit en av få ljuspunkter av Sevillas första halva av säsongen. Han är den stora kreatören i Sevilla och är även gjuten i det argentinska landslaget; han må inte vara snabb men det balanserar han upp med fantastiska passningar och sin fina teknik.

 

Denis Suarez

Den unga spanjoren har även denna säsong tagit ett kliv i sin utveckling. Till början av denna säsong startade han många matcher på bänken men ju längre säsongen gått, har han blivit en viktig startspelare i Marcelinos Champions League-jagande lag.

 

Lucas Perez

Den enskilt bästa spelaren i Deportivo, som under denna säsong har chockat hela den spanska elitfotbollen. Han har mäktat med hela 13 mål och 3 assist. Jag hade gärna sett Perez i det spanska landslaget under sommarens EM där han kan bli en riktig joker för Del Bosque.

 

Luis Suarez

Skytteligaledaren har nästintill målat i varje match han spelat. Han har mäktat med hela 18 mål denna säsong och under tiden som Messi var skadad klev han och Neymar fram och fyllde ut Messis skor med råge. Hatten av!

 

 

Neymar Jr

Brassen har skadat varje försvar i ligan. Hans bländande teknik och fart blandat med sin fina avslutsförmåga tillsammans med det fina samarbetet med Suarez på topp har gjort Barca ostoppbara. Neymar var helt fenomenal i krossen mot Real Madrid på Santiago Bernabeu under hösten. Enligt mig höstens absolut bästa spelare.

Av: Fredrik Lagerkrantz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s