När TV är som bäst

Programledarna och mediaprofilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson känner ni nog igen vid det här laget. Som duon “Filip & Fredrik” har de varit en del av det svenska folket sedan sitt debutprogram “Ursäkta röran – vi bygger om”. Filip och Fredrik har på många sätt skapat känslor hos det svenska folket, där de båda kan konsten att provocera, och propagera. De har med åren i svensk TV gjort fantastiska produktioner, samt ett par riktiga bottennapp, vilket deras senaste serie “Jorden runt på 6 steg” absolut inte är.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filip och Fredriks CV kan skrivas långt och de har för mig gjort ett enormt avtryck för deras fantastiska sätt att skapa TV. Deras senaste serie “Jorden runt på 6 steg” är bara det ett exempel på en fantastiskt produktion. Programmet bygger på teorin Six Degrees of Separation, vilket innebär att alla människor i världen ska ha en koppling via högst sex steg. För att bevisa att denna teori stämmer, startar de på olika platser i världen för att nå en bestämd kändis med bara sex vänskapssteg. I första avsnittet börjar de i bolivianska landsbygden för att senare nå Leif GW Persson. Genom att möta otroliga människor och skapa fantastiska möten sitter de till slut hemma hos GW i hans lägenhet i Solna. I programmet visar Filip och Fredrik sig från sin absolut bästa sida, där de på ett moget, underhållande och gripande sätt fängslar oss tittare med 90 minuter TV-elegans. De bevisar verkligen att det är detta de ska hålla på med – vara ute på fältet och skapa magi. Filip och Fredriks genuina intresse för abnormalitet och människor är det i dag ingen i svensk TV-industri som gör bättre.

Om ni inte sett serien ska ni göra det, PRONTO. Serien finns på Kanal 5 Play och jag kan garantera er att om ni inte var ett stort fan av Filip och Fredrik, kommer ni att bli det nu!

Av: Martin Larsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s