Årets lag hittills i Serie A

 

 

                    Handanovic

 

Zappacosta – Murillo – Bonucci – Mario Rui

 

        

            Pjanic – Pogba – Hamsik

 

        

          Dybala – Higuain – Insigne

 

Samir Handanovic

Slovenen visar även denna säsong upp hur bra han verkligen är. Skulle vara ordinarie i vilket lag som helst då han som målvakt är helt komplett. Hans snabba reflexer, mod och pondus är han störst bidragande orsak till Inters målsnåla höst. Har hittills släppt in 17 mål i serien och om inte Inter hade haft Handanovic skulle det ha blivit betydligt fler mål i baken.

 

Davide Zappacosta

Har till och från dansat på sin högerbacksposition under hösten där Torino-spelaren är urtypen för en modern ytterback. Omskolad från yttermittfältare gör att han ibland brister i defensiven men väger upp det med fantastisk teknik och bra spelförståelse. Given i Italiens U21-landslag och ett framtidsnamn som kommer spela i A-landslaget inom kort.

 

Jeison Murillo

Colombianen kom till Inter inför säsongen från Granada där han var en viktig kugge. Denna säsong har han utvecklats till en stjärnback där hans snabbhet och förmåga att läsa spelet kommit till sin rätt i Inters försvarsspel. En starkt bidragande orsak till Inters succé.

 

Leonardo Bonucci

Ytterligare en komplett mittback som är tongivande i det italienska landslaget. Bonucci har denna säsong överglänst landsmannen Chiellini och är en spelande mittback i världsklass. Han har en fantastisk passningsfot som sköter uppspelen i Juventus, och gör det med bravur.

 

Mario Rui

En doldis som varit bra för Empoli två år i rad. Han har gjort sitt från vänsterbackspoitionen i skrälllaget Empoli, som flera gånger under säsongen skakat de bästa lagen. Är lugn och trygg med bollen och har en bra inläggsfot. Under denna säsong har han även utvecklats i defensiven, vilket har gjort honom till mer än en medioker spelare.

 

Miralem Pjanic

Bonierns talang är det ingen som har ifrågasatt, däremot hans förmåga att kunna prestera match efter match. Det har länge varit den sista pusselbiten för att han ska bli en världsstjärna. Denna säsong har han fått en högre lägstanivå och varit briljant för sitt Roma. Han har en gudabegåvad teknik, fantastiska frisparkar och gör i dag fler mål än tidigare år. Under hösten har han mäktat med 8 mål från sin centrala mittfältsposition, där ett gäng kommit från frisparksposition.

 

Paul Pogba

Började precis som hela Juventus svagt, men har under säsongen vuxit precis som laget. Är en helt komplett spelare som har allt. Styrka, teknik och skott är bara några av alla egenskaper fransmannen besitter. Valdes även in i årets lag av FIFA vilket bevisar hur bra Pogba är. En superstjärna.

 

Marek Hamsik

Har precis som hela Napoli varit hur bra som helst under hela hösten. Är lagkapten, fanbärare och mittfältsregista på samma gång. Gör inte lika många poäng som tidigare år, men har kommit igång mer med poängspelet de senaste omgångarna. En legend i Napoli som alltid visar hjärta.

 

Paolo Dybala

Värvades från Palermo inför säsongen som en supertalang som skulle få mer kött på benen. Har dock tagit hela fotbolls-Europa med storm och har kanske varit Juventus bästa spelare under säsongen. Med sin förmåga att komma in framför backlinjen och utmana gör det honom till en fruktad anfallare. När han är rättvänd med boll är det få spelare som klarar av vad argentinaren kan göra. Ligger 2:a i skytteligan.

 

Gonzalo Higuain

Ytterligare en argentinare med i elvan. Den gamla Madrid-spelaren har varit helt fantastisk i år för sitt Napoli. En målmaskin som gör vad han vill i boxen. Är utan tvekan säsongens bästa spelare som leder skytteligan om man räknar ihop Europas alla ligor. No words needed, en klassanfallare.

 

Lorenzo Insigne

Han är hela Napolis kelgris som äntligen fått sitt stora genombrott. En artist som skapar oreda för samtliga försvar i ligan. Gör i dag både mål och assist och kämpar för en plats i Italiens EM-trupp – en plats han definitivt förtjänar efter en fantastisk höst!

 

Av: Martin Larsson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s