Nätet nere på Åva – huvuden kommer att rulla

Youtube

Den sjätte april fick Åva beskedet på vklass att nätet varit dåligt i tre dagar (som om vi inte märkt det). Det har inneburit låg användning av Snapchat, Instagram, Facebook och Tinder. Ungdomarna har inte ens haft tillgång till Hearthstone. Åvas elever har stått inför den kanske största utmaningen på flera decennier, rutten internetuppkoppling i tre dagar.

Den tidiga morgonen onsdagen 6 april kunde inte börjat sämre för Johan, 17. Han trodde att han hade försovit sig och anländer till Åva med tandkrämsfläckar på tishan, ovårdat hår och med ett beskt humör. Han kommer inrusande på skolan och första chocken får han när han möts av ett tomt klassrum. Sedan får han i korridoren höra om nyheten: Internet är nere. Som om den missade sovmorgonen inte var nog, nu kommer han inte hinna skörda sitt vete på Farmville på hela dagen. Den enda trösten var att Johan skolkat i två dagar efter ett utmattande påsklov.

Det var inte bara Johan som var drabbad utan hela Åva var som i koma. Efter många klagomål och rykten om självmordsförsök slog kuratorerna larm. Nät-Karin Persson fick nog och skickade genast ut ett massmeddelande på vklass att nätverksstrulet var anmält. Att internet inte hade fungerat på tre dagar gjorde ungdomarna rasande.

Det fanns de som utbrast: “Men va fan, hur ska jag kunna spela Candycrush nu då?” Det fanns till och med de som i rent raseri hotade med att hacka Tibbles nätverk. Andra tog det till nästa nivå och åkte till internetleverantören Stokab och började demonstrera och ville ha adressen till den låg bakom strulet. “Han ska dö”, skanderade åvaiterna tydligen på väg till företaget.

Internet ska tydligen återuppstå i normal form i morgon, torsdag, men eleverna kommer inte att glömma det som de genomlidit. Låt det aldrig hända igen.

Av: David Larsson & Fabian Hedström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s