Vad byggs egentligen utanför matsalen bredvid skateparken?

Du har säkert gått och undrat, vad är det egentligen de bygger utanför matsalen intill Östra station-Kårsta-linjen. Där cykelparken förr fanns, står nu istället gropar och maskiner, vilket får en att spekulera vad som egentligen kommer att hända med ytan.

 

Inte bara ett projekt

Det är faktiskt inte bara ett projekt som är planerat för markytan runt Åva utan tre.

Kommunalförbundet Norrvatten som förser bl.a. Täby, Danderyd och Vallentuna med dricksvatten planerar att gräva ner en ny ledning på marken, och de är det som pågår just nu hösten 2016.

SL planerar dessutom att använda ytan till att bygga ett dubbelspår för

Östra station- Kårsta-linjen. Under dubbelspåret mellan Roslags Näsby-Tibble kommer det dessutom byggas en tunnel för att skapa en förbindelse mellan Roslags Näsby och Tibble.


Ytterligare en park?

Det sista och mest spännande projektet är att de ska bygga en tredje park utöver skateparken och sparkcykelparken. Denna park kommer vara avsedd för alla, till skillnad från skate- och sparkcykelparken som är byggd för en specifik målgrupp.

Parken kommer inte bara vara helt i betong utan den kommer också bestå av trä.
Parkens design och vad som kommer ingå är inte helt klart än, men tanken är att den ska ha sittplatser där man antingen kan sitta ensam eller i grupper. Det är också tänkt att det ska finnas solstolar och trappsteg där man kan sitta (ungefär som trätrappstegen som redan finns vid skateparken).

Aktiviteter står i fokus. Detta i form av bl.a. DJ-bås, en mindre klättervägg och dessutom pingisbord. Konceptet innehåller också en liten scen mot matsalen vid Åva.Med detta kommer de också förbättra belysningen i området samt höja trevnaden med träd, blommor och växter.

Det är tänkt att bygget för parkprojektet möjligtvis kan sättas igång våren 2017 och äntligen kommer det att se vettigt ut

giphy

Text: Ebbe Jansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s