Låt håret växa i november

no-shave-1

“No shave November”, vet du varför? No shave November är inte bara en månad för killar att leka grottmän utan det finns faktiskt en djupare mening med månaden. Det har precis varit oktober och rosa månad men nu är det dags för november och en blå! “No shave November” är nämligen till för att uppmärksamma cancer och samla ihop pengar till cancerforskning.

Tanken är att man ska ta alla pengar man i vanliga fall lägger på rakdon och skänka till cancerforskning. Man vill att fler personer ska bli medvetna om den hemska sjukdomen. Oktobers rosa månad fokuserar på bröstcancer och novembers blå ska uppmärksamma prostatacancer och använder sig av en blå mustasch som maskot.

Men den blå månaden är inte bara till för att uppmärksamma prostatacancer utan även cancer i allmänhet. Många cancerpatienter måste genomgå aggressiva metoder för att få bort sin sjukdom, metoder som ofta leder till håravfall. Därför har man valt att tillägna en månad åt att låta kroppens hår växa som det vill.

Text: Lisa Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s