SKAM

Varför är SKAM så speciell? Det kan verka som en alldeles vanlig, klyschig serie om ungdomar i gymnasiet som klagar på plugg och bråkar med sina vänner. Men det är precis detta serien lyckas undvika. Istället möts vi av ett inspirerande och starkt tjejgäng. Glöm den stereotypa gruppen med smala, vita tjejer. Här har vi starka individer som bryter normer, och gör det så klockrent. Vi ser vardagsproblem som varje ungdom kan relatera till, typ krångliga relationer, dålig självkänsla eller lite för blöta hemmafester. De tar upp HBTQ-relaterade frågor på ett så självklart sätt som vi aldrig tidigare sett i media. Allt fler ungdomar söker efter serien hjälp för ätstörningar eller våld i relationer eftersom de känner att de har fått stöd från serien – hur unikt är inte det? SKAM är inte bara en tv-serie, det är en interaktiv, virtuell verklighet där karaktärerna är fiktiva men känslorna äkta.

skam

SE FÖRSTA AVSNITTET HÄR <3

http://www.svtplay.se/video/11324950/skam/skam-sasong-1-avsnitt-1

Är du redan ett SKAM-fan? Gör ett test och se vem i gänget du är.

http://www.frida.se/test-vem-i-skam-ar-du

Eller varför inte ta reda på vem i SKAM-gänget som blir din kjæraste.

http://veckorevyn.com/livsstil/quiz-vem-i-skam-borde-du-dejta/

Skribenter: Felicia Eriksson och Mikaela Lindgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s