Cumulus-möte i tropisk hetta

 

En kall decemberdag bestämde sig Cumulus-redaktionen att nu räcker det, nu är det nog med det kalla svenska vädret. De packade sin väskor med shorts, linne och solglasögon och började bege sig söderut, ända bort till Söder. Vandringen skulle bli lång med många missöden…

Det började med att Cumulus-Micke hade sagt att det skulle gå en buss så de gick mot busstationen. Efter flera minuter ute i vintermörkret insåg de att Micke hade lurats och att det inte alls fanns någon busshållplats så de tog på sig leendet och fortsatte gå. Nästa missöde inträffade när de frågade en kvinna om vägen och insåg att de hade gått förbi gatan de skulle in på för flera kvarter sedan, så det var bara att vandra tillbaka och försöka hitta rätt. Tyvärr var det ingen som hade sagt “Nu bränns det väldigt mycket!” när de passerade Åsögatan – 10 meter från stället de skulle till. Men när alla fingrar och tår blivit förfrusna hittade de till slut rätt och fick äntligen komma in i värmen.

Platsen de hade kommit till hette Nirvana och värmen som slog emot de var något de inte hade känt på flera månader. När man inom hinduismen uppnår nirvana kan man säga att man uppnår ett tillstånd av frid och det var exakt vad det var. De blev invisade till omklädningsrummen där de tjocka vinterkläderna skulle bytas ut till linnen och shorts, något som kändes konstigt med tanke på att det var flera minus ute. De bytte om och gick sedan in i solen…

Rummet som mötte dem var minst 35 grader varmare än utomhus, hade solstolar och palmer och de fick känslan av att de var utomlands. Det fläktade en svag bris och ljudet av vågor ökade utomlandskänslan. De blev serverade utsökta mackor och nyttiga smoothies allt glutenfritt, sockerfritt och fettfritt medan de låg och njöt i solstolarna. Sedan tog de sina sista krafter och gjorde en mannequin challenge i aerial yoga-rummet.

Mycket till möte blev det inte men de kände sig som en nya personer när de återigen gick ut i vintermörkret och skulle försöka fundera på hur fasen man kom tillbaka till Täby…

Den som vill veta mer om det helt fantastiska stället Nirvana kan gå in på deras hemsida, http://www.nirvana.se

Text: Isabel Lamberg & Emma Eldéus
Foto: Alicia Gonzalez

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s