Cumulus restips för 2017

Att resa är något som många tycker om att göra. Upptäcka nya platser, se nya kulturer, och uppleva olika sorters aktiviteter. Men vad är det som avgör vart man reser? Det handlar både om vad man vill uppleva men också mycket som vad som är trendigt och ligger i tiden. Något som skjuter i värde bland resor är tränings- och aktivitetsresor, att leva hälsosamt, vara vältränad och mindful är en del av dagens trend som man även ser en ökning i inom resebranschen. Så för att hålla sig trendig, vart åker man då? Förutom USA och Australien kommer här en kortfattad lista över de 10 populäraste resmålen 2017.

 

  1. Kanada

Reseguiden Lonely Planet har utsett Kanada till det mest trendiga landet att resa till 2017. Detta kan bland annat bero på att landet firar 150-årsjubileum 2017 och bjuder därför på gratis entré till deras 200 nationalparker. För övrigt är Kanada det näst största landet i världen och där finns alltså mängder av saker att se och göra. Man kan allt mellan att åka skidor till att ligga på stranden. Äta färska skaldjur, se norrsken, åka till en vingård, se niagarafallen, handla billigt och träffa trevliga människor är bland annat saker som kan locka människor att åka till just Kanada.

  1. Japan

I Japan finns ett brett utbud av kultur, allt mellan hypermoderna städer med senaste teknologin till uråldriga tempel och palats att besöka. Landet erbjuder också en stor variation mellan storstäder, vita semester stränder och snölandskap med varma källor. Något som säkert också gör landet extra intressant år 2017 är att nästa OS kommer att arrangeras där.

  1. Finland

På listan hamnade Finland på en förvånande tredjeplats på populära länder att besöka 2017. Trots att det är vårt grannland vet vi oerhört lite om vad Finland har att erbjuda. Många dras till den vackra vintern som finns i Finland, norrsken, finsk bastu, och boenden som glasigloos och trädkojor där man ser renfjället direkt från sängen. Deras natur är oerhört vacker och stämningen är ofta avslappnad. Varför just 2017 skulle bli ett populärt turist år för Finland är bland annat för att den finska självständigheten firar 100 år och i och med det hålls festivaler, öppnar nationalparker och många roliga event kommer att äga rum.

  1. Colombia

Colombia är känd för sin vackra natur och dess många olika varianter av natur. Det finns allt ifrån ljungel, fjäll, öknen, stränder och stadsliv. Turister besöker alla dessa olika delar av colombia för olika typer av aktiviteter, till exempel karnevaler och festivaler i städerna, surfing på stränderna och rosa delfiner i Amazonas. Trots detta har turisterna inte hittat hit än så att gott om plats på hotell och liknande finns alltid, dock börjar detta bli ett allt mer populärt resmål och 2017 kanske blir en exploderande turist år för Colombia.

  1. Nepal

På 5:e plats på listan kommer Nepal, landet som är mest känt för världens högsta berg, Mount everest. Även andra delar av Nepals natur är fantastisk, allt från snötäckta fjälltoppar till älvar och gröna dalar. Nepal kan vara det landet som kanske har det mest unika vandrings-möjligheterna så vill du vandra, hålla dig i form och samtidigt uppleva en magisk natur så är Nepal något för dig. Det är även landet som blivit rankat för “mest för pengarna” och budgeten behöver inte alls vara stor för att upplevelserna ska bli enorma. Se elefanter och andra exotiska djur på någon av Nepals nationalparker och besöka tempel och otroligt charmerande städer.

  1. Burma

I och med att Burma varit ett stängt land tills 2009 har naturen varit oerhört bevarad och är mycket frisk och vacker. I städerna ser man guldiga pagoder sticka upp och luftballonger syns ofta på himlen och många turister åker luftballong där. Det finns fin djungel och fina stränder som är så gott som orörda och kuststräckorna erbjuder sol och badsemester och hotellen där är öppna från december till april.

  1. Kambodja

Fler och fler får upp ögonen för detta varierande resmål. Fina solupp- och nedgångar, tempel som djungeltemplet Ta Promh och Angkor Wat och vita stränder är anledningar till varför man åker till Kambodja. Mat, fest, romantik och nattmarknader är bara en del av vad städerna kan bjuda på. Staden Siem Reap blev bland annat korad till ett av de bästa resmålen 2016 av TripAdvisor, och mycket tyder på att landet inte kommer att halka ner på listan.

  1. Mexiko

Mexiko är redan ett känt resmål i Sverige men många har inte varit där. Det är en miljö i dess alla olika utsträckningar. Det finns djungel, snötäckta vulkaner, kaktusfyllda öknar, festliga storstäder och en 10 000 km lång kuststräcka med sandstränder. Att åka hit på avslappnings- och solsemester är inte fel då yoga, lugn och ro, snorkling, bad i underjordiska hål i maken med turkost vatten och dyka i korallrev är exempel på vad resan kan erbjuda. Det går även att resa hit om man är intresserad av historia då gamla kända pyramider och tempel är byggda här.

  1. Kuba

I Kuba kan man känna rytmen av salsa, lukten av kubansk mat och höra vågbrus från de kubanska stränderna. Varför 2017 skulle bli deras år är då fronten till USA brutits och allt fler väljer därför att åka till Kuba nu innan de ändrar sig och priserna hinner stiga. Även här finns ett brett utbud av natur, regnskog, vattenfall, grottor och bergskedjor är bara exempel. Det finns även perfekta ställen för dig som älskar sol och bad, semesterparadiset Varadero ligger nämligen här och lockar till sig många gäster. Kulturen här är även något utöver det vanliga.

  1. Portugal

Portugal är landet inom Europa som växer i turistantal, det finns något för alla att besöka i Portugal. Semesterön Madeira med fantastiska vyer, familjeutflykter såsom delfinsafari, eller för dig som njuter av lugnet på golfbanorna, men också dig som älskar att shoppa. Något man också bör göra är att ta en sväng genom Portugals förtrollande natur, antingen till fots eller på häst, det finns oerhört mycket fint att se där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s