Förintelsen

Idag är en dag då vi tänker tillbaka på riktigt otäcka minnen, men också får vi hopp om att den tiden för evigt är över. Dagen är “Förintelsens minnesdag”, det är tiden då Hitler dödade 5-6 miljoner judar. Det är mer än hela dagens norska befolkning. Så oerhört många miste livet och även för det som överlevde händelsen var detta ett trauma, hela världen var i chock. Judar över hela världen var vettskrämda. Det är en mycket intressant men mycket otäck historia. Har ni inte läst den klassiska “Anne Franks dagbok” eller sätt den otroligt gripande filmen “Pojken i randig pyjamas” är detta verkligen en varm rekommendation. Det handlar om livet under förintelsen från två helt olika perspektiv men båda är riktigt bra och dagen till ära vill vi tipsa om dessa. Vi vill även skänka en tanke till alla de som var med om detta och hedra alla de som tyvärr lämnade oss under dessa tragiska omständigheter.

I centralhallen utanför biblioteket kan man se en miniutställning om förintelsen och dess offer. Tillsammans kämpar vi mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism, så ta en sväng förbi centralhallen och skänk en tanke!

cumulusFoto: Maja Kristin Nylander, Text: Jennifer Pihl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s