Green Day’s efterlängtade comeback

Green Days senaste besök i Sverige var på Bråvallafestivalen i Norrköping den 28 juni 2013, på deras ‘99 revolutions tour’.  Efter cirka 3 års väntan, fick sig de svenska fansen i Stockholm en riktigt show de sent kommer att glömma. Bandet besökte två destinationer i landet: Stockholm och Malmö. Konserten i Stockholm ägde rum den 27 Januari i Globen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Vi, Josefiné, Johanna och Jennifer, befann oss naturligtvis på konserten i Globen. Vi fick uppleva konserten från olika perspektiv, då Josefiné varit ett Green Day fan sedan långt tillbaka och Johanna och Jennifer knappt lyssnat på deras musik.

Något vi alla tre hade gemensamma åsikter om var att de hade en väldigt bra kontakt med publiken. De fick alla att känna sig involverade i konserten genom att klappa, sjunga med och ta upp random fans från publiken upp på scenen. Även om man inte kunde låtarna som spelades så fick man vara med om en rolig och härlig upplevelse. Något annat vi hade gemensamma åsikter om var också att deras energi var maxad, vilket gjorde att de höll publiken igång hela tiden. Man blev aldrig uttråkad utan det hände alltid någonting och överraskningarna tog aldrig slut, de fortsatte att underhålla på alla olika sätt.

Under konsertens gång frågade Billie, sångaren i bandet, om någon ville komma upp på scenen för att sjunga eller spela gitarr. Tre lyckliga fans, vid tre olika tillfällen, blev valda och fick komma upp på scenen. Två personer fick ta mikrofonen och sjunga, och känna sig som riktiga rockstjärnor och äga hela Globen och den enda vägen ner från scenen var att publiksurfa. Den tredje och sista personen var en kille som fick komma upp på scenen och spela gitarr, även han fick känna sig som en riktig rockstjärna och höra publikens jubel när han spelade på strängarna. Men det fantastiska var inte över än för honom, då Billie lät honom få gitarren som han nu kommer att ha som ett evigt minne från när han spelade gitarr på en Green Day konsert i ett fullsatt Globen.

De blandade både låtar från det nya albumet och andra låtar från äldre album, som till exempel King For A Day, Know Your Enemy och Burnout. De spelade såklart också klassiker som Basket Case, American Idiot och Holiday som alla i hela Globen sjöng med till och allsången till Boulevard of Broken Dreams var obeskrivligt mäktig.

Som helhet tyckte vi att konserten var riktigt bra och vi skulle ge dom 4.5 Cumulus C:n av 5 då de hade bra publikkontakt, bra energi, bra show med eld och explosioner, underhållning med saxofonsolot i ‘King For A Day’ och även ett bra upplägg. Det gick inte att inte tycka om deras konsert, vare sig man var ett troget fan eller någon som vill ha en rolig upplevelse!

Om man nu känner att man har missat denna upplevelse och skulle vilja se dem är det inte försent. För den 21 juni kommer de tillbaka till Sverige för ännu en konsert men denna gång på Slottsskogsvallen i Göteborg.

 

Text, bild & video: Josefiné Dahlbäck, Johanna Cedervall och Jennifer Pihl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s