Matmaffian – TGI Friday’s

Redaktionen på Cumulus har börjat med ett nytt projekt som heter “Matmaffian” där vi varje fredag kommer att ha ett studentvänligt mattips för er. Med studentvänliga menar vi såklart att det ska vara ett bra pris för våra plånböcker. Ett par eller en grupp kommer varje vecka att testa och recensera en restaurang i Täby, där vi kommer att prova ett brett matsortiment. Vi kommer även ta upp om restaurangen har veganska och/eller vegetariska alternativ att välja mellan.

Vi, Josefiné och Johanna, var först ut till att recensera en av de alla restauranger som kommer att besökas. Vi var på TGI Fridays, den ganska så nyöppnade restaurangen i Täby Centrum, som ingen kan ha missat. Vi kom dit vid lunchtid, runt 12, då det redan var en del gäster där blev vi ändå förvånansvärt snabbt tilldelade ett bord.Vårt första intryck av restaurangen var bra, då de var snabba och vänliga. Vi fick våra menyer och blev inom kort tillfrågade om vi ville beställa något att dricka. Drickan kom ungefär samtidigt som vi fick beställa vår mat, och det dröjde ca 15 minuter innan vi fick vår mat.

Vi tycker att om man skulle vilja gå och äta lunch på Fridays under skoltid så borde man ha minst en timmas lunch men vi skulle nog säga att 80 minuters lunch är den optimala tiden för att inte behöva stressa. Allt beror ju såklart på hur snabbt man känner att man äter och hur mycket folk det är på restaurangen. Vi anser också att servicen går mycket snabbare under lunchtid än under middagstid, vilket är något man kan ha i åtanke.

För att få en liten variation på maten beställde två olika rätter, en Chicken Caesar Salad och en Jack Daniel’s hamburgare, som vi delade på. Vi tyckte att de båda rätterna var väldigt goda och det var rediga portioner.

Ceasarsalladen var väldigt fräsch och innehöll skivor av balsamico marinerat grillat kycklingbröst, romansallad med caesardressing, hemmagjorda krutonger, körsbärstomater och italiensk hårdost. Den största delen var sallad men man fick en bra bit med kyckling och några krutonger.

Processed with VSCO with a6 preset

Jack Daniel’s hamburgaren var redig och väldigt god. Hamburgaren var toppad med krispiga baconskivor och smält monterey jack ost. Bredvid fick man också pommes och en skål med Fridays egna Jack Daniel’s glaze. Efter denna rätt kommer man definitivt inte gå därifrån hungrig.

Processed with VSCO with a6 presetVi beställde vår mat från deras lunchmeny som de serverar på veckodagar från 10.00 fram till 14.00. Det vi tyckte var väldigt bra med deras lunchmeny var att allt kostade 99kr och då ingick också dricka, vilket vi anser är ett väldigt studentvänligt lunchpris. De har också något som heter “Weekly Specials” som innebär att de varje vecka har specialpriser på utvalda rätter. Man får även en lunchkupong, där man får sin sjätte lunch gratis. Så det lönar sig alltså att äta där. Vi kollade också om de hade några vegetariska alternativ på deras lunch meny och de hade en rätt som var det, sedan kollade vi också på deras vanliga meny och då fanns det lite fler valmöjligheter. 

Miljön inne på Fridays tycker vi är väldigt mysig, då det är mycket varma färger och lite mörkare belysning och de spelade en bra blandning med musik. Om man är intresserad av sport, så har de även en TV som visar sport.

Vår bedömning:
Första intryck
mat-lena-4

Personal
mat-lena-4

Utseendet/miljön
Mat Lena 5.jpg

Maten
matlena 4.5.png

Totalt
matlena 4.5.png

 

Deras lunchmeny

lunch-tgif-q1-2017

Text & bild: Josefiné Dahlbäck & Johanna Cedervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s