Emoji-användning gör dig snällare!

Har ni någonsin pratat med en person som inte skickar emojis efter sina meddelande? Visst blir man lite förvirrad då man inte vet vad personen verkligen tycker? Ibland kan man uppleva det de skriver som någonting i negativ ton även om det inte var så det var menat. Men visste ni att man faktiskt har rätt i att personer som inte använder emojis är lite mer känslokalla än andra. Ny forskning från Storbritannien har kommit fram till att personer som skickar emojis är snällare än de som avslutar sina meningar utan en lite smiley. Psykologer från Edge Hill University har jämfört vår emoji-användning med de ansiktsuttryck vi gör i verkliga livet. Det visar sig att de som använder emojis sätter känslor på orden. Emojisarna blir ett supplement till de vanliga ansiktsuttrycken vi förmedlar i vanliga konversationer. Detta visar på att personer som använder emojis är lite snällare, mer empatiska och ligger närmare sina känslor än icke-användarna. Så för er som inte börjat använda dessa små söta bilder än, dags att bomba era fiktiva konversationer med emojis.mbqg1544sxci5017pwge3366

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s