Dagen efter…

Det kan inte vara en slump att geléhallonets dag är dagen efter alla hjärtans dag. Det måste ju betyda att på alla hjärtans dag får man, och dagen efter äter man, inte sant? En annan anledning skulle kunna vara att man vill sälja ut de sista som blir över från alla hjärtans dag, eller det är i alla fall en bra lösning från försäljarens sida. Faktum är att jag inte har den blekaste aning om varför och detta kan Google inte heller ge mig svar på, så mina ideér är bara gissningar. Kanske är det rätt eller så är det fel, ingen som vet!

Sökningen på speciella saker om geléhallon fortsätter, men det enda man kan finna på Google är de eländiga ingredienserna och dessa tycker jag vi skippar här medan vi har alla hjärtans dag-godis kvar. Kanske kan jag berätta en annan gång men just nu nöjer vi oss med att bara äta och inte fundera så mycket ;)

Varför heter det då geléhallon? Jo, formen på ett klassiskt geléhallon liknar ett hallon, även i smaken ska hallonet ingå, svårare än så är det inte. Men någon har fått namnet om bakfoten och hittat på en ny benämning för godiset. Redan vid 1960-talet började man kalla geléhallon för jungfrubröst!? Varför har jag ingen aning om men det var fler som tog benämningen på allvar. Det finns nämligen “geléhallon” som produktnamn för jungfrubröst på prislistan på plastikkirurggruppen på Sabbatsbergs sjukhus enligt Sydsvenskan.

Vi önskar er en trevlig dag och att ni trots denna artikel äter lite geléhallon eller geléhjärtan idag!

img_1100

Text och bild: Jennifer Pihl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s