Täby centrum står i lågor

Vid kvart i nio-tiden i går kväll larmades räddningstjänsten om att Täby Centrums tak står i lågor på flera ställen. De stora lågorna och den svarta röken syntes från långt håll, även larmet och brandbilarna hördes från långt håll.

Cumulus var på plats för att kolla in den nya filmen “Lion” när branden utlöstes. (Recension kommer senare) På väg ut från entré J, som ligger vid Sawadee och Palma pizzeria, stod en stege uppställd mot taket och en arbetare går upp med en brandsläckare, en sådan liten man har hemma. Vi gick vidare tills vi såg lågorna blossa upp på taket i mitten av centrum. Vi stannade och väntade ett bra tag men ingenting hände, det kom brandbilar men dessa körde i normal fart utan syrener. Vi går bort mot Fridays där vi ser ytterligare ett ställe på centrums tak där det flammar upp lågor. Det tar säkert 15 minuter innan räddningstjänsten är på plats och har börjat sitt släckningsarbete. Men så fort de uppfattat läget anländer ca 7-8 brandbilar i full fart till platsen. Nu har räddningstjänsten 14 bilar på plats.

Det brinner nu i 8-10 kvadratmeter papp på taket och prognosen just nu kan inte säga hur lång tid släckningen kommer ta. Det är även oklart vad som orsakade branden.

Täby centrums slogan har äntligen gjort sig förståelig! Det här var minst sagt unexpected.

Det har nu framkommit uppgifter att branden kan ha varit anlagd.

brand

Text: Jennifer Pihl och Josefiné Dahlbäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s