Riverdale, nya teendramat du måste se!

c3ipyapvmaanl0yarchies

Riverdale är baserad på serietidningen Archie Comics, eller Acke som den heter på svenska, och är nu en amerikansk ungdomsserie på Netflix. Serien hade premiär här i Sverige den 27:de januari och nya avsnitt släpps varje fredag. Serien utspelar sig i en typisk amerikansk High School miljö men med en liten twist, det vill säga ett mord på en av de mest populära killarna i skolan.

 

Efter sommarlovet börjar en ny termin och staden Riverdale är skakig efter den tragiska döden av den mest populära killen i skolan, Jason Blossom, och ingenting är sig längre likt. Sommarens händelser har fått Archie att tänka på mycket, men det har fått honom att inse att han vill göra en karriär inom musiken och inte gå i sin pappas fotspår. Något händer under sommaren som gör att chansen för Archie att få en mentor inom musiken blir väldigt liten, och sommarens händelser har också gjort att hans vänskap med “skribenten” och klasskompisen Jughead inte längre är som den var förut, innan sommaren. Samtidigt vill the girl-next-door, Betty, väldigt gärna träffa sin crush/bästa vän, Archie, som hon inte träffat på hela sommaren. Dock vet hon inte riktigt om hon är redo för att avslöja sina verkliga känslor för honom och hennes nerver, som hennes arroganta mamma Alice knappast gör bättre, är inte det enda som håller henne tillbaka.

En ny elev, Veronica Lodge, anländer till Riverdale från New York med sin mamma Hermione. Efter första mötet med Archie fanns det redan gnistor mellan de två, men Veronica vill inte riskera sin nya vänskap med Betty genom att utveckla sina känslor för honom.

Och så har vi Cheryl Blossom, Riverdale’s Queen Bee, som gärna ställer till bråk mellan Archie, Betty och Veronica. Men Cheryl har sina hemligheter, vad är det egentligen hon gömmer om den mystiska döden av hennes tvillingbror Jason Blossom?

Riverdale kan verka som lugn och sömnig, men i stadens skuggor gömmer sig hemligheter, lögner, drama och faror.

 

Text: Josefiné Dahlbäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s