Matmaffian – Freshii

Nu var det Cumulus Alicia, Cumulus Isabel och Cumulus Felicias tur att agera matmaffia. Vi besökte restaurangen Freshii utanför Stadium i Täby centrum. Vi kom dit strax innan klockan ett en fredag och trots att det fortfarande var lunchtid var det som tur ingen kö. Om vi inte skulle haft sådan sjuk beslutsångest skulle det gått mycket fortare att få maten än vad det gjorde.

img_0867

Freshii är en öppen restaurang som är väldigt fräsch men inte så mysig på grund av placeringen. De har ljusa färger, grönt och vitt, som bidrar till fräschheten men tyvärr inte till mysfaktorn. Stolarna, bänkarna och borden är gjorda av plast och det skulle varit betydligt bättre (och mysigare) om de hade valt andra, skönare bänkar och stolar. Dock var det trevligt att man både innan och efter man beställt kunde se när de gjorde maten, något som lyfte. Något som vi också uppskattade var att man såg salladsbaren och därmed kvalitén på grönsakerna, något som vi tyckte lyfte restaurangen ytterligare.

 

Servicen var snabb och killen i kassan frågade oss nästan direkt om vi ville beställa. Killen i kassan var väldigt trevlig och hjälpsam. När vi sade att vi hade beslutsångest var han inte sen med att komma med förslag på olika maträtter. Anledningen till vår beslutsångest var att Freshii har ett varierat utbud av diverse sallader, soppor, hot bowl, burritos,, smoothies, och juicer. De har cirka fyra olika varianter av varje kategori och det finns även möjlighet att skapa sin egen sallad. Detta genom att välja en sorts sallad och sedan sju olika tillbehör från salladsbaren. En trevlig touch var också att det är att nästan alla rätter är vegetariska från grunden, och man får lägga till valfritt protein om man vill. Killen i kassan var också väldigt tydlig med att vi kunde byta ut saker i rätterna om vi inte tyckte om det eller om vi inte tålde det, vilket gör det enkelt att göra rätterna veganska om man vill.

 

Nu till det viktigaste, maten. För att få en så stor variation som möjligt valde vi att beställa in en av varje maträtt. En sallad, en hot bowl och en burrito. Till dessa valde vi att ta två juicer och en smoothie, alla olika smaker.  

 

img_0878

 

Burrito vi tog in hette Tex Mex och innehöll fullkornsris, avokado, cheddarost, svarta bönor, majs, nachochips, pico de gallo och ranchdressing. Vi bad även att få lägga till tofu som protein. Burriton var väldigt god, den var varm och fylld till bredden med en härligt blandning av massa gott. Något som är värt att notera är att pico de gallon var lite stark och vi tyckte att tofun var överflödig samt lite torr.

 

img_0875

 

Hot bowl eller den varma skålen vi valde att beställa hette Teriyaki twist och innehöll fullkornsris, edamamebönor, broccoli, morötter, gurka, sesamfrön och teriyakisås. Dock var broccolin slut så vi valde fetaost istället, något som vi i efterhand ångrar då den inte alls smakade gott, lite gammalt nästan. Precis som i burriton valde vi att lägga till ett protein och här valde vi inte tofu utan kyckling. Tycker man om varm sallad och varma, lite soggiga grönsaker är deras varma skålar att rekommendera men det gick inte hem hos någon av oss.

img_0870

Salladen vi valde att beställa in hette Cobb och innehöll blandsallad, ägg, avokado, blåmögelost, tomater, majs och honung och dijondressing. Denna togs utan extra protein. Om du, precis som Cumulus Felicia, älskar både blåmögelost och avokado så kommer du älska denna då de smakerna tar över en del. Dessutom blandade de sig perfekt med dijondressingen. Summan av kardemumman så dansade i alla fall hennes smaklökar av denna blandning, men som sagt är det nog för att den innehåller sådant som tilltalar personer som uppskattar blåmögelost smaken. 

 

Som tidigare nämnt valde vi att beställa in två juicer och en smoothie till maten. Det blev mindre lyckat än själva maten…Den första juice hette Mighty Detox Juice och innehöll ananas, grönt äpple, selleri, gurka och ingefära. Denna var otroligt fräsch! Om den “detoxade” vet jag inte, däremot så kändes det som en boost för immunförsvaret. Den andra juicen hette Red Power Juice och innehöll rödbeta, citron, ingefära och morot. (Inte alls att rekommendera, smakade jord). Smoothien vi beställde hette Freshii Green Smoothie och innehöll kål, spenat, ananas, avokado och frozen yoghurt. (Inte heller att rekommendera då den var väldigt smaklös). Små juicer för ett alldeles för dyrt pris helt enkelt.

 

Freshii är ett väldigt bra lunchställe om du är på språng då det går väldigt fort att få maten, extremt bra om du har kort lunch. De har generellt sett bra priser för den kvalité på mat man får och bra service. Ett värt ställe att gå till om du är sugen på något snabbt och fräscht.

 

Vår bedömning:

Första intryck:

mat-lena-4

Personal:

matlena-4-5

Utseende/miljö:

mat-lena-4-1

Maten:

mat-lena-4-1

Totalt:

mat-lena-4-1

(Vegovänligt )

mat-lena-5

Text: Isabel Lamberg, Alicia Gonzalez & Felicia Eriksson

Bild: Alicia Gonzalez

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s