X Games i Hafjell

 I helgen gick X Games i Hafjell, Norge av stapeln. Cumulus-Felicia hade gärna varit på plats och rapporterat live men på grund av förhinder (*host* gymnasiearbetet) får hon skriva en liten recap på resultaten.

På fredagen tar svenska stjärnan Sven Thorgren hem första pris i slopestyle snowboard och slog därmed den norske hemåkaren Ståle Sandbech. En dröm som gått i uppfyllelse säger Thorgren efter sitt åk. En förtjänad vinst efter dessa perfekta hopp!

Svenska Henrik Harlaut aka EDollo tog hem guld i Big Air i skidor! Trots sin tidigare skada är han verkligen back on track. Han kammade hem hela 92 poäng, och detta är hans fjärde guld i X Games. Han stilar med sin nose butter triple cork 1620 som varit hans vinnande koncept tidigare, och kör sista hoppet med en Lobster Flip *jaw drop*!

I Big Air i snowboard tar kanadensiska älsklingen Mark McMorris hem guld efter sin switch backside triple cork 1620. Detta blir hans sjunde (!!) guld i X Games, och mycket mer får vi nog se av denna fantastiska snowboardåkare. Inspirerande indeed.

Honorable mentions är vår svenska Emma Dahlström som tog sig till final men hade ett mindre lyckat åk i slopestyle skidor. Nästa gång tar hon den! Vann gjorde istället norska Johanne Killi med imponerande 90 poäng. I Big Air kom Dahlström 5a, vilket är väldigt bra jobbat!

Har ni inte redan suttit fastklistrade under livesändningen, så finns allt att se online.

Författare: Felicia Eriksson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s