Alicia Vikander som kvinnlig actionhjälte i nervkittlande äventyrsfilm

 

“Tomb Raider” är en film som bygger på ett tv-spel från 2013, och Alicia Vikander rockar huvudrollen som den kvinnliga hjälten Lara Croft. Med ständig hjärtklappning får du i två timmar följa med henne på nervkittlande äventyr, där hon påminner om Katniss Everdeen från “Hungerspelen”. Hon är den som de andra karaktärerna förlitar sig på, och det är hon som löser problemen. Den stora bristen på andra kvinnliga roller i filmen märks knappt  då Vikander är en enormt stark och självständig karaktär. Hon är helt klart en förebild som behövs.

I upptakten jobbar Lara som cykelbud i London, och hon vägrar att acceptera att hennes pappa, som har varit försvunnen i sju år, är död. En dag får hon ett japanskt pussel som har varit hennes fars, och när hon väl har löst det hittar hon ett gammalt meddelande från sin far. Lara börjar sökandet efter honom och den mystiska ön som han tros befinna sig på. Med dilemman och ständiga överraskningar gör filmen att man sitter som på nålar, och handlingen som utspelar sig i en välanpassad miljö är spännande rakt igenom. Detta action-äventyr är något för dig som gillar gåtor och mystik, med logiska förklaringar och ett genomtänkt slut. Filmen visar vad människan är beredd att göra för att överleva när hon är desperat. Vikander som är stark, tuff och kaxig ser till att “Tomb Raider” blir en succé.

Cumulusredaktionen ger filmen 4/5 Cumulus-moln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s