Tjejdrama – varför?

MeanGirls_Press-920x584.jpgHur kommer det sig att vi tjejer nästan alltid ska ha tjejdrama runt omkring oss? Jag är ledsen, men man hör inte alltför ofta “uttrycket “drama king”. Hur lyckas vi tjejer alltid skapa drama? Det är nästan som om vi vill ha bråk. Och det värsta är att det går att skapa kring nästan allt, till exempel vänner, fester, killar, kläder och massa annat. Dessa draman börjar i tidig ålder och man kanske tror att det ska lugna ner sig med åren, men när man blir äldre tar bara dramat en ny form. Jag skulle säga att dramat verkar följa med de flesta hela livet. Vilket är synd, för man lägger mycket onödig tid på små. obetydliga saker.


Här kommer några tips hur du kan undvika dessa draman :

  • Om du får känslan av att ett drama håller på att dra igång, prata med personerna som är inblandade och försök reda ut problemet.
  • “Det är inte ens fel att två bråkar”. Försök tänka på vad du kan göra och vad du har gjort för fel, för att sedan kunna be om ursäkt eller säga att du ska förbättra dig.
  • Undvik att ta dramat via telefonen, det blir lätt missförstånd när du skriver.
  • En sak som kan göra att dramat blir större är att utomstående lägger sig i. Om du hör att dina kompis diskuterar och är osams, försök hålla dig utanför det, lägg dig inte i när det inte berör just dig. Fast det sorgliga är att en del människor dras till drama som flugor till en sockerbit.
  • Försök tänka på att alla är vi olika, att vi kan uppfatta saker olika och ta åt oss olika mycket. Därför är det viktigt att tänka på vad man säger. Tänk igenom innan du säger något. Ibland kanske man skriker ut något elakt för att man är arg just för stunden men man ångrar sig sedan. Och sen är det även viktigt att man säger förlåt. Även om du kanske inte tycker att du gjort fel så kan den andra personen ha blivit ledsen och då är det viktigt att du kan säga förlåt så att ert drama löser sig. Livet kanske blir lite tråkigare utan drama, men det blir mycket lättare.

 

Text: Jennifer Hallberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s