Å’va dyrt!

För snart en månad sedan kom skolstarten, starten som skulle komma att förändra allt! Vi kliver in i skolan och redan där möts vi av förändringar. Var är Cola-maskinen? Var är Vanja? Och vad har hänt med caféterian?

Caféterian hade blivit helt förändrad, en förändring som många såg som negativ. Det var inte bara det att Cola-maskinen var borttagen eller att Vanja blivit ersatt av Sodexo utan att både sortimentet och priserna var ändrade. Sortimentet var inte lika stort som det var innan och priserna hade märkligt nog stigit. Alltså, mindre utbud för mer betalt. detta var något som upprörde Åvas elever, för det är helt absurt att de tar 15 kr för en burk-Cola eller 20 kr för en Loka Crush-burk.

Att många av skolans elever är missnöjda med prishöjningen är helt klart förståeligt. Men då man får toast som fortfarande är kalla i mitten och drycker som är frysta är det bara fruktansvärt dåligt och det är något Sodexo måste skärpa sig med då det inte kan eller får gå till på det viset då det kan leda till att eleverna blir matförgiftade. . Man måste kunna hålla samma hälsonivå som i matsalen.

För att visa det stora missnöjet med prishöjningen på bland annat Colan så har det startats flera Instagram-konton som säljer Cola m.m. mycket billigare. Cumulus-redaktionen ville göra en intervju med skaparna bakom ett av kontona men de tackade dessvärre nej då de vill hålla sig anonyma. Fast det säger väl allt om kioskens priser att folk säljer “svart-Cola” på skolan.

Text: Alexandra Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s