Höstens största katastof: O’boykrisen

Vi på Cumulusredaktionen kan knappast vara de enda som har sett att O’boyen har varit slut i livsmedelsbutikerna de senaste veckorna och har varit slutsålt överallt. I en av butikerna vi besökte stod det:

“Denna produkt är dessvärre slut på ICA:s centrallager. Vi får in produkten så fort den går att köpa in igen. Vi beklagar och ber om överseende! Mvh personalen ICA Metro Täby Centrum.”

Vi kunde endast se O’boy i de små portionspåsar. Vi här på redaktionen älskar O’boy och tror inte att vi är de enda som älskar att dricka en kopp varm choklad med vispad grädde i höstens kyla. Därför tänkte vi titta lite närmre på denna skandal.

Vi har pratat med en medarbetare vid namn Christer på företaget Mondelez Sverige AB. De sa att detta problem absolut inte har att göra med att kakaon håller på att ta slut. Utan det beror på att de bytt produktionslinje och stängt den gamla. I samband med det förekom det tekniska problem och just nu håller Mondelez att lösa detta. De producerar så mycket de bara kan för att alla butiker och alla O’boyälskare ska nu kunna dricka det igen och slippa betala 3500 kr på Blocket. Vem vill lägga tre studiebidrag på ett paket O’boy?! Inte vi här på Cumulus redaktionen iallafall. Därför blev vi väldigt glada att vi nu åter kan köpa vår älskade chokladfavorit. Tack, Christer för det!

Text: Clara Thorander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s