Internationella FN-dagen: Åva + FN = SANT!

Den 24:e oktober inträffar FN-dagen för att fira att FN-stadgan trädde i kraft efter andra världskrigets slut 1945. Vi på Cumulus-redaktionen tänkte därför ta upp denna viktiga dag som påverkar dig, mig och resten av världen. FN står för Förenta Nationerna och är en mellanstatlig organisation som arbetar för mänskliga rättigheter samt för fred i de av världens länder som är medlemmar i organisationen. Denna organisation är otroligt unik och består av fler självständiga stater som då gått samman för att kunna göra situationen bättre i nationer som behöver hjälp socialt och ekonomiskt. Detta är den enda organisationen i världen som är så global och har ett stort inflytande på omvärlden vilket egentligen är helt fantastiskt.

 

Visste du att vår skola blivit en FN-certifierad skola och att vi fått en elevförening? Härom veckan den 10:e oktober hade föreningen sitt första möte. Cumulus råkar veta att de behöver fler engagerade elever som vill jobba med frågor som berör fred och vi rekommenderar starkt att gå med. Vi menar hur coolt är det inte att vi elever får vara en del av Förenta Nationernas förbund och vara med att påverka för fred på jorden? På onsdag kommer föreningen att stå i centralhallen på internationella FN-dagen och sprida information till er som är nyfikna att veta mer om samarbetet med FN och de globala frågor som man arbetar med. Vi hoppas att ni kommer dit för vi har hört att det kommer bli grymt!

 

Text: Clara Thorander

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s