Hetaste höstlovsserierna

Cumulus älskar serier och vi tänkte dela med oss av några av våra favoriter. Bädda ner dig och “bingea” allt vad du orkar under lovet.

 

Serier på engelska:

 

Riverdale:

Bild 1, Riverdale.JPG

Riverdale är en amerikansk serie som finns på Netflix och det finns 3 säsonger. Den tredje säsongen är aktuell just nu och det kommer ett nytt avsnitt varje vecka på torsdagar. Serien handlar om skolan Riverdale High där det sker mycket drama, kärlek, mord, intriger, hat och den kretsar kring huvudpersonerna Betty, Jughead, Archie samt Veronica.

Dynastin:Bild 2, Dynastin.JPGDenna klassiska såpan från 80-talet är en omgjord version och sänds på Netflix. Dynastin är inne på sin andra säsong och nytt avsnitt kommer varje lördag. Överklassfamiljen Carrington och Colby strider om sina förmögenheter, familjeintriger, kärleksproblem och serien skildrar otroligt mycket drama.

 

Good girls:Bild 3, Good Girls.JPG

Good girls är en ny amerikansk dramaserie på Netflix som kom ut i somras. Den har än så länge endast en säsong och vi hoppas på en till. Serien handlar om tre mammor som är desperata på pengar. De rånar en bank och det får oväntade konsekvenser.

Atypical:

Bild 4, Atypical

Atypical är Netflix nya dramakomediserie som skildrar en tonårings liv när han växer upp. Den handlar om en pojke vid namn Sam som lider av autism och han har bestämt sig för att skaffa en flickvän. Hans föräldrar tvingas inse att deras barn håller på att växa upp och det innebär en hel del problem och svåra situationer.

 

Svenska:

 

Bron:

Bild 5, Bron

Svensk-danska kriminalserien från 2011 är otroligt omtalad och har fått mycket positiv feedback och denna rekommenderar vi starkt. Huvudpersonerna i serien är Saga Norén, som lider av Aspergers syndrom, och Martin Rohde och den har fyra säsonger. Serien har översatts till många språk och tagit omvärlden med storm, så se den du också. Det blir inte sämre av att det är Täby kyrkbys Hans Rosenfeldt som har skrivit den.

 

Gåsmamman:

Bild 6, Gåsmamman

Denna svenska thrillerserie kan du se på Cmore och har tre säsonger och en fjärde kommer att komma efter jul och vi ser så fram emot den. Denna serie är också en vi starkt rekommenderar. Den handlar om huvudpersonen Sonja som lever med sin familj. Hennes make sysslar med marijuana, vilket ger familjen en bra ekonomi tills något hemskt sker. Sonja tvingas hamna i ett livsfarligt spel och serien tar upp bland annat brottslighet, drama, kärlek, mord och det finns massvis med intriger.

 

Black Widows:

Bild 7, Black Widows.JPG

Black Widows är en skandinavisk då den både är svensk, norsk och dansk och kan streamas på Viaplay och Viafree. Serien har två säsonger och handlar om att tre väninnor  som heter Rebecka från Sverige, Ira från Danmark och Johanne från Norge och de har tröttnat på sina män. De gör upp en plan för att bli av med dem för att kunna få bestämma själva över sina liv men det ena leder till det andra. Väninnorna blir nerdragna i massor av utpressningar, mord samt mutor som de måste handskas med.

 

Text: Clara Thorander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s