Kaffeälskaren Marcus vill förändra världen

heter Marcus Andersson. Vi blev väldigt förvånade under intervjun, för han hade inget kaffe i handen och använde inte sin kära MacBook som vi trodde hade växt fast i händerna på honom.  

 

Hej Marcus Andersson! Vem är du?  

Jag är 35 år, lärare och småbarnsförälder.

Vem var du som barn och hur var du i skolan?

En sak jag kommer ihåg är att jag tyckte jag att det var jobbigt att sitta still i grundskolan. Jag var väl mittemellan och utmärkte mig inte så mycket. När det gäller plugget var jag fram och tillbaka, saker som jag tycker är intressanta arbetar jag väldigt mycket med. Jag tyckte att vissa saker i skolan var fruktansvärda och det berodde på lärarna. Jag älskade matte och naturämnen och gick därför naturvetenskaplig linje på gymnasiet men bytte till samhällsprogrammet efter att ha tröttnat på dessa ämnen och sen har jag fortsatt på samspåret.

Vad gör du en ledig dag? När jag inte är på jobbet tar jag hand om min familj. Jag står ofta i lekparken och ser till att mitt barn inte äter grus och jag umgås med min sambo. Jag går på barnteater och kulturhus eller äter middag ute. Dessutom gillar jag att träna och att vara med vänner.

Drömresemål? Mitt drömresemål är att åka till Alperna då jag älskar att åka skidor.

Senaste boken du läste? Den senaste boken jag läste var “The death of democracy” och den handlar om forskning kring varför Hitler kunde ta makten.

Varför blev det just lärare? Varför jag valde att bli lärare kommer ur ren inspiration och en del tillfälligheter, men intresset kommer mest från min historie- och samhällskunskapslärare.

Något annat yrke du skulle kunna tänka dig? Om jag inte hade utbildat mig till lärare, hade jag velat utbilda mig till jurist.

Välj en superkraft? Superkraften att kunna förändra den värld vi lever i.

 

Text: Clara Thorander & Märta Wallén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s